Международната правозащитна организация Amnesty International се извини за факта, че

...
Международната правозащитна организация Amnesty International се извини за факта, че
Коментари Харесай

Amnesty International съжалява, за болката и гнева, причинен от доклада ѝ, но се придържа към констатациите си

Международната правозащитна организация Amnesty International се извини за обстоятелството, че, е предизвикал " болежка и яд ", оповестяват Ройтерс и Руската работа на Би Би Си.

Реакцията на това беше напълно предвидима: отвращение и неразбиране измежду западните и украинските политици и позитивни оценки в Русия. Той докара и до оставката на ръководителя на киевския офис на Amnesty International Оксана Покалчук.

Същността на отчета е, че наличието на украинските военни в жилищните региони на градовете заплашва цивилното население и нарушава разпоредбите за водене на война.

" Amnesty International надълбоко съжалява за болката и гнева, породени от нашия отчет за бойните тактики на украинската войска ", се споделя в известие, представено от осведомителните организации.

" Приоритетът на Amnesty International в този и всеки различен спор е да подсигурява отбраната на цивилните. Това беше единствената ни цел при публикуването на последното ни следствие. Оставаме изцяло на позицията, подкрепяща нашите констатации, само че съжаляваме за породената болежка. "

Тактиките, при които се основават бази и се разполагат съоръжение и оръжия в жилищни региони, в това число учебни заведения и лечебни заведения, нарушават интернационалното филантропично право, като трансформират цивилни цели във военни, се споделя в отчета.

Там също по този начин се акцентира, че практиката на украинската войска да слага военни цели в обитаемоте региони по никакъв метод не оправдава безразборните съветски офанзиви, в това число тези с потребление на интернационално неразрешени муниции.

В неделя правозащитници за следващ път повториха своята теза.

" (Този доклад) не значи, че Amnesty International държи украинските сили виновни за нарушавания, осъществени от съветските сили, или че украинските военни не подхващат съответни защитни ограничения в други елементи на страната ", се споделя в отчета. " Трябва да бъдем кристално ясни: нищо от дейностите на украинската войска, които сме документирали, по никакъв метод не оправдава нарушаванията на Русия. "

Въпреки това, обясненията, предоставени от Amnesty International, надали ще задоволят нейните критици. Британският Sunday Times в публицистична публикация отбелязва, че осъждането на съветската инвазия е " безрезултатен опит " на правозащитната организация да отклони рецензиите от себе си.

" Украинските сили ", се споделя в публикацията, " са основани в жилищни региони, тъй като са атакувани от съветски войски. Това е характерен способ на съветските военни, това е, което направиха в Чечня, Сирия и в този момент в Украйна. "

Посланикът на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк написа в " Туитър ", че след 163 дни неоправдана война, подклаждана от Кремъл, " би трябвало да бъде безусловно ясно на всички, че заплахата за украинците идва от Русия, от бруталността на нейните сили и безмилостния обстрел на градове в цялата страна ".

Освен това някои специалисти не са изцяло съгласни със заключенията на правозащитниците. Стивън Хейнс, професор по интернационално право в Университета Гринуич в Лондон, е създател на насоки за потребление на учебни заведения и университети по време на спор. Тези правила, въпреки и да не са наложителни, са утвърдени от 100 страни, в това число Украйна.

В изявление за Guardian Хеймс означи, че изказванията, че Украйна ги е нарушила, надалеч не са ясни.

" Използването на учебни заведения (по време на военни действия), в случай че те не се употребяват по предопределение в този миг, не постоянно е нелегално. Ясно е, че обстановката в Украйна е изключителна, тъй че надалеч не е несъмнено, че украинската войска е нарушавала разпоредбите ", сподели той.

В същото време професор Хейнс призна, че в идеалния случай постройките, в които се обитават военни уреди и армейски елементи, би трябвало да бъдат ситуирани допустимо най-далеч от жилищните региони, само че добави, че естеството на съветската инвазия значи, че войната в градовете е неизбежна.

Междувременно Джак Уотлинг, специалист от Британския кралски взаимен институт за отбранителни проучвания, сподели, че отчетът на Amnesty демонстрира, че нейните чиновници " не изцяло схващат " по какъв начин се организират военни интервенции и че " насочат обвинявания, без да дават подкрепящи доказателства ".

Докладът заключава, че украинските сили са имали други благоприятни условия за разполагане на военни елементи по-далеч от жилищните региони, само че не дава образци.

" Украинските войски не нарушават нищо. Те са основани на територията, която им е подредено да пазят, а не в някаква случайна зона в близката гора, където могат елементарно да бъдат заобиколени ", написа Уотлинг в " Туитър ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР