Международната организация за проучване и тестване на на потребителски продукти

...
Международната организация за проучване и тестване на на потребителски продукти
Коментари Харесай

Проучване показва, че част от водоустройчивите смартфони не са точно такива



Международната организация за изследване и тестване на на потребителски артикули ICRT (International Consumer Research and Testing) и съветската неправителствена организация Роскачество организираха огромно проучване на пазара на смарт телефони. На тестване са били подложени устройства на известни марки, продавани като водоустойчиви. Те са били потапяни за 30 минути във вода на дълбочина един метър.

Идеален резултат са посочили 11 от 35 тестванисмартфони: LG G6, Samsung Galaxy A3 (2017), Samsung Galaxy A7 (2017), Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Sony Xperia M5, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia Z3+ и Sony Xperia Z5 Premium.

Прочетете още: Калъф може да трансформира вашия телефон в модулно устройство

Две устройства са изостанали с половин точка и са получили по 5 от най-много 5,5 вероятни. За възобновяване правилната работа на HTC U11 се е наложило устройството да бъде подсушено с забрадка, а звукът на Samsung Galaxy A5 (2017) е останал леко приглушен. Не са регистрирани други проблеми.

20 смарт телефона са получили по 4 точки, измежду които са Apple iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. При тях е било регистрирано по-сериозно понижаване на качеството на звука от представителя. При подсушаване проблемите са изчезнали.

Също по този начин с по 4 точки са били оценени моделите: CAT S60, Гугъл Pixel 2, Гугъл Pixel 2 XL, HTC Desire Eye, LG V30, Samsung Galaxy S7 Edge и Samsung Galaxy S5 Neo, както и редица смарт телефони на Sony (Xperia X Performance, XZ, XZs, XZ1, XZ1 Compact и M4 Aqua).

Изследователите означават, че в двете версии на Sony Xperia M4 Aqua са били с неточно работещи микрофон и представител. След изсъхването на устройствата проблемите, още веднъж, са изчезнали.

3,5 и 2 точки са получили надлежно Samsung Galaxy S7 и Samsung Galaxy Xcover 3. При тестване на три образеца на първия от посочените модели са били регистрирани разлики. При първия не са били налице проблеми, а при втория е било регистрирано единствено заглушаване на звука. При третия пример обаче е престанал да работи бутонът за включване, под стъклото на предния панел в региона на камерата е проникнала вода и е излязъл от строя тъчскрийнът. Проблемите не са изчезнали след изсушаване на устройството. В допълнение е бил регистриран и спад при продуктивността.

При Galaxy Xcover 3 също са регистрирани вариации. Едно от тестваните устройства не дало никакви проблеми, само че друго след изваждане от водата се оказало с неработещ представител (дори след изсушаване). Третият пример пък е проработил едвам на третия ден след теста. Излишно е да загатваме, че това е неуспех за модел, който се предлага като водоустойчив.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР