Международната логистична компания Гебрюдер Вайс поема бизнеса на Ренус България

...
Международната логистична компания Гебрюдер Вайс поема бизнеса на Ренус България
Коментари Харесай

Гебрюдер Вайс експандира в България - логистична компания разширява мрежата си

Международната логистична компания Гебрюдер Вайс поема бизнеса на Ренус България и по този начин укрепва водещата си позиция в Югоизточна Европа. Договорът беше подписан неотдавна в София и ще влезе в действие след утвърждение от антитръстовите органи. Ренус е дълготраен сътрудник на Гебрюдер Вайс в доста страни и в този момент се отдръпва от българския пазар в сухопътния превоз. - Поемането на клиентите и чиновниците на Ренус България удвоява дългогодишната ни сполучлива конструкция в България и бележи идната огромна стъпка в развиването ни.

Ще можем да разтеглим доста наличието си на българския пазар за транспортни и логистични услуги и да укрепим дистрибуторската си мрежа с спомагателни клонове - съобщи Волфрам Зенгер-Вайс, Председател на Управителния съвет на Гебрюдер Вайс. - С тази облага излизаме на българския пазар и с услугата home delivery и разширяваме националната си мрежа. От доста години Ренус работи сполучливо в България и има офиси в София, в Пловдив, Варна, Бургас и Свиленград. - Много се радваме, че в лицето на Гебрюдер Вайс намерихме дълготраен сътрудник, който ще продължи да ръководи ефикасно подразделенията на Ренус в България с техните чиновници - съобщи Александър Гечев, шеф на Ренус България. Процесът на интеграция ще бъде наблюдаван и интензивно подпомаган от мениджърския екип на Ренус България. Ще се запазят трудовите връзки на всички към 100 чиновници на Ренус.

Гебрюдер Вайс работи в България от 1993 година На две места - в София (Елин Пелин) и Варна логистичната компания предлага услуги в региона на сухопътния, въздушния и морския превоз, както и логистични решения. Спектърът на услугите ще се разшири в бъдеще с продукта home delivery. В региона на доставките до крайни клиенти Гебрюдер Вайс е пазарен водач в няколко страни от Централна и Югоизточна Европа. Поемането на бизнеса и на чиновниците на Ренус България ще обогати още повече опита на Гебрюдер Вайс в Източна Европа. Логистичната компания уголемява интензивно наличието си в Източна Европа през последните 30 години и в този момент разполага с гъста мрежа от клонове в доста страни на Югоизточна Европа.



При подписването на контракта в София (от ляво): Александър Гечев
(управител на Ренус България ООД), Мариета Григорова (управител на Гебрюдер Вайс в
България), Томас Мозер (директор и началник на район Black Sea/CIS в Гебрюдер Вайс )
(източник Гебрюдер Вайс / Деница Кирилова)

Справка за Гебрюдер Вайс

С повече от 7400 чиновници, 170 лични местоположения и годишен оборот от 1,77 милиарда евро (предварителни данни за 2020) Гебрюдер Вайс се числи към водещите транспортни и логистични компании в Европа. В рамките на холдинга Gebrüder Weiss Holding AG със седалище в Лаутерах (Австрия) компанията сплотява наред със своите съществени действия - сухопътен, въздушен и морски превоз и логистика и редица високо профилирани отраслови поделения и дъщерни компании, сред които Logistikberatung x|vise (логистична консултации), tectraxx (специалист за високотехнологични компании), dicall (комуникационни решения, изследване на пазара, обучение), Rail Cargo (железопътен транспорт) и Gebrüder Weiss Paketdienst (колетна служба) - съучастник в австрийската компания за частни и фирмени колета DPD. Този пакет от действия разрешава на концерна да реагира бързо и гъвкаво на потребностите на клиентите. Благодарение на многочислените екологични, стопански и обществени ограничения фамилната компания с повече от 500 годишна история в региона на превоза се смята и през днешния ден за пионер във връзка с устойчивата стопанска система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР