Международната конференция за Либия започна в Берлин с участието на

...
Международната конференция за Либия започна в Берлин с участието на
Коментари Харесай

Започна конференцията за Либия в Берлин

Международната конференция за Либия стартира в Берлин с присъединяване на минимум 10 държавни и държавни ръководители, предадоха Франс прес и ТАСС.

Очаква се в заключителния документ от форума да бъдат закрепени основни договорености, показва Българска телеграфна агенция.

Проектокомюникето, до което ТАСС е получила достъп, планува помирение, основаване на механизъм за надзор върху прекратяването на огъня, осъществяване на възбрана за импорт на оръжия в Либия, обновяване на политическия развой в страната, възобновяване на държавния надзор над армията, осъществяване на стопански промени и съблюдаване на правата на индивида.

В срещата вземат участие генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, президентът на Русия Владимир Путин, президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган и на Франция Еманюел Макрон, английският министър председател Борис Джонсън, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представители на Алжир, Египет, Обединените арабски емирства, Китай.

В Берлин дойдоха също ръководителят на либийското Правителство на националното единодушие Файез Сарадж и командващият на Либийската национална войска фелдмаршал Халифа Хафтар. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР