Международната компания Equinix, базирана в Щатите, планира да инвестира 19

...
Международната компания Equinix, базирана в Щатите, планира да инвестира 19
Коментари Харесай

Международен лидер инвестира $19 милиона във втори център за данни в София

Международната компания Equinix, основана в Щатите, възнамерява да влага 19 милиона $ или над 32 милиона лв. в построяването на втори център за данни в България. В момента сдружението има един подобен в София, а идващият, който ще носи името SO2, също ще бъде в столицата.

От формалното известие на компанията излиза наяве, че той ще проработи през идната година.

" Той ще подкрепи българските компании в процеса на цифрова промяна на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с сътрудниците, елементарно прекосяване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят ", показват от Equinix.

Към момента посредством първия център за данни компанията обслужва над 100 компании в страната. Сред клиентите й са снабдители на облачни услуги, снабдители на мрежови услуги, огромни корпорации и медийни компании.

" Центърът за данни SO2 ще даде сигурна среда за български и интернационалните компании, които желаят да разширят бизнеса си към Източна Европа и Средния Изток. В допълнение, SO2 ще има и директна връзка с българския Internet exchange BIX (Bulgarian Internet Exchange) ", изясняват от компанията.

Плановете на Equinix включват новата им база да употребява напълно зелена сила, като такава от 2016 година употребява и първия център в София SO1.

" Наблюдаваме мощно търсене на услугите на Equinix в България, защото фирмите непрекъснато усилват потреблението на осведомителни технологии в бизнеса си, с цел да вървят в крайник с бързо разрастващата се цифрова стопанска система. Радваме се, че можем да предложим съвременен местен център за данни с световни благоприятни условия и достъп до 52 други национални пазара с помощта на Platform Equinix ", показва изпълнителният шеф на компанията у нас Здравко Николов.

" Вторият център за данни в София - SO2, ще даде на българските и интернационалните компании най-съвременните благоприятни условия за взаимосвързаност, с които те да усилят бизнес продуктивността си и да подсигурят самодейностите си за ИТ промяна ", добавя президентът на Equinix за Европа, Близкия Изток и Африка Ерик Швартц.

Първият център на компанията отвори порти през 2010 година, като в него бяха вложени 5 милиона лв..

Equinix е американска мултинационална компания с централа в Калифорния. Тя оперира над 175 центрове за данни в 22 страни. Към 2017 година за нея работят към 6200 души в световен мащаб, а приходите й за 2016 година възлизат на 3,61 милиарда $.

Oткриха IT център за данни на стойност 5 млн. лева

3DC дава услуги за колокация - разполагане на ИТ съоръжение, чиято продуктивност е сериозно значима за бизнеса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР