Международната федерация по бобслей и скелетон отмени временното наказание на

...
Международната федерация по бобслей и скелетон отмени временното наказание на
Коментари Харесай

Отмениха временното наказание на девет руски състезатели

Международната федерация по бобслей и скелетон анулира краткотрайното наказване на съветските състезатели Александър Третяков, Елена Никитина, Олга Потилицина и Мария Орлова (скелетон), Александър Касянов, Алексей Пушкарев и Илвир Хузин (бобслей), както и на президента на съветската федерация по бобслек Александър Зубков и на старши треньора на националния тим на Русия по скелетон Сергей Чудинов.

Както е известно след следствие на самостоятелната комисия, ръководена от Денис Освалд, МОК доживотно в профил деветимата руснаци от олимпийски игри и анулира резултатите им от Сочи 2014 поради нарушение на антидопинговите правила. След това Международната федерация по бобслей и скелетон им наложи краткотрайни санкции отнемане от спортни права. Този сезон Третяков, Никитина, Потилицина, Пушкарев, Хузин и Касянов имат присъединяване на шампионати под егидата на организацията.

От Международната федерация мотивираха решението си с незадоволително доказателства, с цел да потвърдят глобите им. Така този сезон съветските състезатели ще могат да вземат участие в надпреварите, който се провеждат от организацията. До този миг МОК наложи доживотни санкции за присъединяване на олимпийски игри на 25 съветски спортисти и анулира резултатите им от Сочи 2014.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР