Международната федерация по баскетбол (ФИБА) отложи с една година европейското

...
Международната федерация по баскетбол (ФИБА) отложи с една година европейското
Коментари Харесай

Отложиха и европейското първенство по баскетбол за мъже

Международната федерация по баскетбол (ФИБА) отсрочи с една година европейското състезание за мъже, което трябваше да се организира през 2021 година. Изпълнителният комитет на ФИБА организира видео конференция, на която взе решение да направи промени в интернационалния календар поради пандемията от ковид.

Световният шампионат за юноши до 17 години в София през това лято пък е с нови дати – по времето на международното състезание за девойки до 17 години 2020 в Румъния (15-23 август). Окончателното решение за тези шампионати ще бъде взето в средата на май според от развиването на пандемията COVID-19.

Евробаскет 2021 ще се състои от 1 до 18 септември 2022 година. Решението е взето въз основата на отлагането на олимпийските игри в Токио, които ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021-а. Евробаскет 2021 трябваше да бъде от 2 до 19 септември идната година в Германия, Грузия, Чехия и Италия.

Олимпийските квалификации, които по стратегия бяха планувани за тази година, ще се играят от 22 юни до 4 юли 2021-а. Купата на Африка 2021 (24 август-5 септември) и Купата на Азия 2021 (17-29 август) са преместени надлежно с една и две седмици, с цел да не съвпаднат с олимпийските игри.

В момента всички шампионати под егидата на ФИБА са прекъснати поради пандемията от COVID-19.

Евро 2021 по баскетбол за дами ще се състои от 17 до 27 юни идната година.

Датите на всички други шампионати за мъже и дами на ФИБА на международно и континентално равнище, както и техните квалификации за интервала 2020-2023 година остават без смяна.

" Много се веселя, че в подобен сложен интервал ФИБА съумя да провежда процеса на вътрешни съвещания толкоз бързо и да удостовери обновения календар на нашите шампионати в границите на две седмици, откакто МОК разгласи нови дати за олимпиадата ", сподели генералният секретар на организацията Андреас Загклис. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР