Международната федерация по баскетбол е взела решение да промени датите

...
Международната федерация по баскетбол е взела решение да промени датите
Коментари Харесай

Хаос в програмата на ФИБА и Евролигата заради националните отбори

Международната федерация по баскетбол е взела решение да промени датите на срещите от ноемврийския прозорец от квалификациите за Световното състезание по баскетбол през 2023 година, с цел да не съответстват изцяло с датите на мачовете от Евролигата и да има късмет някои от играчите да съумеят да се причислят към националните си тимове. 

Така дуели ще има единствено на 11 и 14 ноември (петък и понеделник). Участниците в Евролигата обаче имат планувани срещи, част от 7-ия кръг и на 10 ноември, и на 11 ноември, а съгласно източници на профилираното издание Eurohoops.net, организацията отхвърля да направи промени в календара си. 

Не е ясно дали смяна ще бъде осъществена и за предварителните квалификации за Европейското състезание през 2025 година, в които взе участие България. 

Националният тим, воден от селекционера Росен Барчовски, би трябвало да гостува на Португалия на 10 ноември и на Кипър на 13 ноември. Гръцкият Олимпиакос да вземем за пример, където играе българинът Александър Везенков, обаче има домакинство в Евролигата на сръбския Партизан също на 10 ноември, което значи, че националът няма да може да се включи в държавния отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР