Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAFF) обяви официално, че въвежда

...
Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAFF) обяви официално, че въвежда
Коментари Харесай

Забраниха участието на трансджендъри в женската лека атлетика

Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAFF) разгласи публично, че вкарва възбрана за присъединяване на трансджендъри в женските лекоатлетически надпревари от най-високо равнище.

Президентът на IAFF Себастиан Коу персонално заяви новината. Забраната влиза в действие от 31 март. Тя важи за всички надпревари, които имат отношение към ранглистата на обособените дисциплини, т.е. са с интернационален спортен темперамент.
Работна група стартира по-детайлни изследвания до каква степен трансджендърите могат да взимат присъединяване в женските лекоатлетически надпревари.
„ Не споделяме в никакъв случай вечно “, сподели Коу и добави, че решението е за защита на конкуренцията в женските надпревари, като в бъдеще възбраната може да падне.

От IAFF гласоподаваха още за намаляването на оптимално позволеното количество тестостерон в кръвта за спортисти, сменили пола си. Състезателите би трябвало да останат под избран предел в продължение на 2 години, с цел да получат позволение да се състезават.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР