Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) остави в сила наказанието

...
Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) остави в сила наказанието
Коментари Харесай

Наказанието за руските атлети остава в сила, но се задава по-страшно


Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) остави в действие наказването за съветските лекоатлети и те ще продължат да се състезават под безпристрастен байрак.

Членството на Руската федерация в IAAF бе прекъснато през ноември 2015 година след грандиозния допинг скандал, довел до отстраняването на страната от присъединяване на игрите в Рио 2016.

" Работната група предложи продължение на наказването и съветът на IAAF удостовери, че отстраняването на Руската федерация по лека атлетика остава в действие ", ръководителят на работната група Руне Андерсен.

Въпросната работна група бе образувана от IAAF да работи взаимно с съветската страна за осъществяване на критериите за възобновяване на участието на Русия в международната централа.

Но глобата остава в действие, защото Русия не е изпълнила двете условия - лицензиране на Руската антидопингова организация съгласно кодекса на УАДА, както и признание на изводите от отчетите на комисията " Макларън " и " Самюъл Шмид " за целенасочена приложимост на допинг в Русия в интервала 2011 - 2015 година.

" Без тези неща не можем да продължим нататък. Русия също по този начин не е предоставила антидопингов проект за 2018 година ", сподели още Андерсен. Той добави, че в случай че до юли съветската федерацията не отговори на критериите, то може да се стигне до изключването й от IAAF и до цялостна възбрана за присъединяване на руснаци на интернационалните надпревари, даже и под безпристрастен байрак.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР