Международната академия по ментална аритметика AMAKids повече от една година

...
Международната академия по ментална аритметика AMAKids повече от една година
Коментари Харесай

Международната академия по ментална аритметика организира Първа национална олимпиада

Международната академия по ментална аритметика AMAKids повече от една година е в България. За това време стотици български деца се възползваха от модерното в последно време в света образование по ментална аритметика и реализираха забележителни резултати в развиването си.

Всъщност какво е това ментална аритметика и за какво е толкоз значима за децата, за хората в разцвета на силите си, както и за възрастните?

Менталната аритметика нормално се показва като един от най-иновативните способи за развиване на детската просветеност. Всъщност нейният генезис е прикрит надълбоко в древността, във времената преди повече от пет хиляди години. Всичко стартира в Китай с изобретяването на дървеното сметало. Еволюцията на този „ дървен калкулатор " продължава цели епохи, до момента в който през 16 век в Япония се появява сметалото, наречено Абак, и сполучливо се постанова като образователен способ.

В японските учебни заведения менталната аритметика е наложителна част от общата образователна стратегия. Методът към този момент е тестван сполучливо в 634 центъра в 12 страни по света. През последната година този метод на преподаване трайно се постанова и в България посредством бързо разрастващите се образователни центрове АМАKids в София, Варна и Пловдив.

Защо менталната аритметика е толкоз нужна на света в последно време?

Менталната аритметика е подготовка за мозъка на индивида. Тя е стратегия за броене мислено или благодарение на сметалото Абак. Отначало децата считат със сметалото, а след това единствено държат в мозъка си неговия утопичен облик. Науката споделя, че предразположеността към триумфа се дефинира от едновременното развиване на лявото и дясното полукълбо на мозъка. При множеството хора по-добре е развито лявото полукълбо, което дава отговор за логическото мислене. А интуицията, способността за избиране на печеливши тактики, великите хрумвания и творчеството са заложени в дясното полукълбо. И тъкмо там е уловката, там е разликата сред гениите и елементарните губещи в борбата за триумф. За да бъдат развити и двете полукълба на мозъка, би трябвало да се работи целеустремено още от най-ранна детска възраст тъкмо посредством тази или сходни на нея стратегии.

В процеса на осъществяване на упражненията центровете, виновни за интелектуалните качества, се усъвършенстват с помощта на тази активност. Бързото броене мислено е единствено впечатляващ и гръмък спомагателен бонус към образованието, само че в действителност то е единствено една дребна част от изгодите за детето при работа със сметалото. И по този начин, с негова помощ, треньорите по ментална аритметика бързичко основават от вашето най-обикновено дете… талант!

Още на третия урок децата работят с двуцифрени цифри при броене и получават задания за калкулации мислено. Изумително е, че резултат има даже след първия урок! Работата със сметалото покачва концентрацията, бързината на мислене и паметта, по тази причина е доста уместно за неуверени, срамежливи и бавни деца. Последните проучвания показват, обаче, че тази стратегия оказва помощ за справяне и с хиперактивните младежи, които в последно време са от ден на ден и са сериозен проблем за своите родители и учители.

Какви качества на детето развива менталната аритметика, които не са по силите на класическото учебно обучение?

Менталната аритметика е метод да се развие креативният нюх на детето, да му се даде опция да проникне в един нов, магически свят – на творчеството. Тази стъпка може да промени целия идващ живот на вашия хлапак като персона, от елементарен човек да го направи създател.

Защо в Академията по ментална аритметика AMAKids не е скучно и за какво децата идват с наслада и предпочитание?

Ами да стартираме с това, че има пъстри и очарователни просветителни материали за игри, управления, книжки и пособия, формирани съгласно психическите характерности на другите възрастови групи. Децата работят по една съвременна и доста занимателна онлайн платформа, която им дава опция до момента в който учат да играят, да се състезават, да тестват себе си и ужасно да се забавляват. Да си подготвяш домашното в Академията е радостно, тъй като това значи да се състезаваш с компютъра. Кой би отказал?

Основен принцип при преподаването е да има наслада, забавление и усмивки. Така да се обучавате по програмата на Амакидс, става елементарно и прелестно! Затова „ Да си талантлив е просто! “- настояват треньорите по Ментална аритметика.

Удоволствието от конкуренцията и естественото основаване на водачи са повода за провеждането на Първата олимпиада по ментална аритметика в България „ AMAKids Bulgaria 2018” в София на 22 април. Тя ще се организира в образователния корпус на Детския теоретичен център „ Музейко “ в зала 6. Над 80 деца, които са се класирали при първичната селекция, ще се включат в извънредно атрактивната конкуренция. И, несъмнено, ще победят най-хубавите!

Защото тази антична и съвременна методика основава даже от най-обикновеното дете победител.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР