Международната агенция за атомна енергия увери, че земетресението, което удари

...
Международната агенция за атомна енергия увери, че земетресението, което удари
Коментари Харесай

МААЕ: Земетресението в Турция не застрашава ядрената безопасност

Международната организация за атомна сила увери, че земетресението, което удари Турция по-рано денем, не е засегнало нуклеарната сигурност на страната.

МААЕ се базира на информацията, получена от турския нуклеарен регулатор (NDK).

" Досега няма проблеми, свързани с радиологичната сигурност и сигурността на радиоактивните източници, а изграждащата се атомна електроцентрала в страната не е наранена ", оповестиха от организацията в " Туитър ", представени и от Dnes bg.

Турската атомна електроцентрала " Аккую ", която сега е в развой на създаване, не е била развалена от мощното земетресение, удостовери и служ " Трусове с магнитуд към 3 по Рихтер бяха усетени и тук, само че нашите експерти не са открили никакви вреди по строителните структури, крановете и оборудването ", разясни Анастасия Зотеева от съветската държавна компания за нуклеарна сила " Росатом ".

 

Въпреки това правим обширни диагностични ограничения, с цел да сме сигурни, че строително-монтажните интервенции могат да продължат безвредно, добави тя.

По последни данни минимум 2318 души са починали, а хиляди са потърпевши в Турция и Сирия след мощното земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер, което удари Южна Турция рано тази заран. Броят на жертвите обаче непрестанно се усилва.

ител от съветската компания, изграждаща централата, представен от " Ройтерс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР