Международната агенция "Стандард енд Пуърс" понижи кредитния рейтинг на Украйна

...
Международната агенция "Стандард енд Пуърс" понижи кредитния рейтинг на Украйна
Коментари Харесай

Стандард енд Пуърс свали кредитния рейтинг на Украйна до частичен фалит

Международната организация "Стандард енд Пуърс " намали кредитния рейтинг на Украйна до тъй наречените SD или "частичен банкрут ". Причина за това е отлагането на заплащания, което Киев контракти преди дни.

Според дефиницията на рейтинговата организация "частичен банкрут " значи, че страната не е в положение да обслужва заплащания по една или повече облигации.
В случая на Украйна в действителност става дума за авансово оповестено и контрактувано отсрочване на заплащането към интернационалните кредитори, за което Киев реализира 2-годишна пролонгация поради войната, съобщи БНР.

Въпреки това обаче в известието на "Стандард енд Пуърс " се споделя, че поради оповестените периоди и условия на преструктурирането на дълга съгласно критериите си организацията преглежда интервенцията като проблематична и равносилна на несъблюдение на заплащането.

Украйна има няколко излъчвания еврооблигации на стойност близо 20 милиарда $ с падеж от 2022 до 2033 година, които ще бъдат изплащани надлежно в интервала 2024 и 2035 година

По-рано през годината от организацията предвидиха 40-процентно стесняване на украинската стопанска система през 2022 година

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР