Международната агенция по енергетика (МАЕ или IEA) повиши прогнозата си

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ или IEA) повиши прогнозата си
Коментари Харесай

MAE очаква забавяне на растежа на петролните цени



Международната организация по енергетика (МАЕ или IEA) увеличи прогнозата си за междинната цена на суровия нефт Брент за 2022 година до 79,40 $ за барел, само че в същото време уточни, че ценовият напредък може да отслабне, защото цените, които доближиха през октомври многогодишни върхове, ще дадат подтик на световното петролно произвеждане, съобщи Ройтерс.

Базираната в Париж организация чака междинна цена от 71,50 $ за барел за петрола Брент през тази година. Трябва да се има поради, че междинната годишна цена на петрола за последно надвиши 80 $ за барел през 2014 година

В отчета си предишния месец МАЕ предвижда междинната цена на Брент за 2022 година от 76,80 $, а за 2021 година от 70,40 $.

Според МАЕ огромна част от повишаването на доставките се дължи на Съединените щати, откакто американските доставки пострадаха съществено в края на август поради вихър, който засегна тежко основния американски щат за петролно произвеждане и експортен център по крайбрежието на Мексиканския залив. През предишния месец октомври обаче петролното произвеждане на Съединени американски щати представляваше половината от нарастването на международното произвеждане на нефт.

В същото време МАЕ резервира прогнозите си за повишаване на петролното търсене с 55 млн. барела дневно за актуалната година и с 3,4 млн. барела дневно за 2022 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР