Международен сертификат потвърди ефективния енергиен мениджмънт на Kaufland България. За

...
Международен сертификат потвърди ефективния енергиен мениджмънт на Kaufland България. За
Коментари Харесай

Kaufland България спести над 3 800 тона CO₂ емисии за последните четири години, в които се сертифицира по ISO 50001

Международен документ удостовери ефикасния енергиен мениджмънт на Kaufland България. За четвърта поредна година компанията отбрани сертификация по стандарт за Системи за ръководство на силата ISO 50001, който дефинира интернационалната рамка за непрестанно възстановяване на потреблението и потреблението на сила.  

Сертификатът е годен за 2022 година за всички обекти на Kaufland България. Документът е доказателство за продължаващия ангажимент на компанията да усъвършенства енергийната успеваемост, да понижава енергийните разноски, излъчванията на парникови газове (GHG) и други въздействия върху околната среда.  

За първи път Kaufland влезе в развой по узаконяване по ISO 50001 през 2018 година. Той няма  задължителен темперамент в България, само че като виновна компания Kaufland реши да покрие условията му. От 2018 година до момента компанията е икономисала близо 7 687 748 kWh електрическа сила, което се равнява на 3 837 тона спестени CO₂ излъчвания. „ Ако приемем, че в България един персонален дизелов автомобил изминава приблизително към 15 000 км на година, то за този интервал той отделя към 2,5 тона излъчвания. Имайки поради това, спестените от Kaufland излъчвания на процедура значат 1 500 автомобила по-малко по пътищата у нас “, разяснява енергийният управител на компанията Иво Василев.  

Благодарение на ISO 50001 Kaufland има опция да ръководи по-ефективно своите енергийни запаси. Сертификатът показва характерните условия за потреблението и потреблението на сила, подсигурява по-добро обмисляне и използване на нови ограничения за енергийна оптимизация.

„ Непрекъснато работим за възстановяване на нашата енергийна успеваемост. Тя е значима част от тактиката ни за климата, която заема централно място в политиката за стабилно развиване на Kaufland България “, разяснява Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в компанията. 

През август 2020 година групата Schwarz, част от която е Kaufland, се причисли към Инициативата за научно обосновани цели (Science Based Targets Initiative/SBTi) и се ангажира да формулира научно валидирани климатични цели, които след това бяха публично доказани от самодейността.  В допълнение към напъните на групата Kaufland е определила характерни цели и ограничения, посредством които излъчванията на CO2 в бизнеса й и по веригата на доставка би трябвало непрестанно да бъдат намалявани. 

Наред със сертификацията по ISO 50001, ограниченията за запазване на климата, които Kaufland България към този момент подхваща, включват още изродяване на фотоволтаични съоръжения за лични потребности на покривите на хипермаркетите, насърчаване на „ зелена “ логистика, създаване на мрежа от зарядни станции за електромобили на паркингите на обекти на компанията и други. Вижте повече на: kaufland.bg/klimat
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР