Международен екип учени стигна до извода, че смъртоносните топлинни вълни,

...
Международен екип учени стигна до извода, че смъртоносните топлинни вълни,
Коментари Харесай

Аномалните топлинни вълни ще станат още по-смъртоносни в Китай

Международен екип учени стигна до извода, че смъртоносните топлинни талази, провокирани от климатичните промени, ще станат още по-опасни и ще затруднят опазването на здравето в такива гъсто обитаеми страни като Китай, оповестява уеб сайтът Медикъл експрес, представен от Българска телеграфна агенция.

Специалистите, ръководени от Буен Дън от английския университет в Рединг, са анализирали 50 милиона записа на дневната температура, получени от 2400 метеостанции от цялата територия на Китай в интервала 1961-2018 година.

Изследванията открили, че 30-дневните интервали с рискови горещини, които убиха през 2018 година доста хора в Североизточен Китай, доста са зачестили.

Освен това екстремалните дневни горещини и поройните превалявания, водещи до наводнения, в бъдеще също ще станат по-чести. Екстремалните порои са станали 1,5 пъти по-вероятни спрямо прединдустриалната ера. В същото време вероятността от непрекъснати мощни превалявания се е снизила с 47 %.

Високите нощни температури способстват за топлинни удари при хората, които страдат от дневните жеги. В най-рискова обстановка попадат тези от тях, които работят навън, възрастните и младежите, както и лицата с разнообразни болести. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР