Международен екип учени начело с астрономи от Пенсилванския университет са

...
Международен екип учени начело с астрономи от Пенсилванския университет са
Коментари Харесай

Какво се крие в недрата на Луната?

Международен екип учени отпред с астрономи от Пенсилванския университет са анализирали данните от радарно проучване, извършено на повърхността на Луната от китайската задача Chang`e-3 през 2013 година. Резултатите са посочили, че под повърхността на естествения сателит на нашата планета се крие пълен пласт от палеореголит. Изследването е оповестено в изданието, оповестява.

Смята се, че повърхността на Луната е покрита със пласт реголит, който се е образувал в продължение на милиарди години в следствие от удари на метеорити и въздействието на разрушителните галактически лъчи.
Съединени американски щати ще строят АЕЦ на Луната
НАСА и Националната лаборатория на Айдахо оповестиха събиране на хрумвания за строителство на атомна станция на Луната, която би могла да стане...

В новото проучване учените безусловно са надникнали под повърхността на земния сателит, с цел да изяснят какво има под реголита. За тази цел бил извършен нов разбор на радиолокационните данни, събрани от китайската задача Chang`e-3. През 2013 година точно тя за първи път е направил директно радиолокационно премерване на Луната.

Анализирани били данните, получени благодарение на лунохода. Роувърът, движейки се по повърхността на Луната, изпращал електромагнитни импулси в лунното „ подземие “, а по-късно улавял отразеното ехтене. За новото проучване екипът създал четириетапна обработка на данните, което разрешило да се усилят сигналите и да се подтиснат шумовете. Учените следили промените на полярностите, когато електромагните импулси прекосявали през плътна лава. Това разрешило да се разпознават разнообразни пластове.

" Използвайки деликатна обработка на данните, ние открихме забавни нови доказателства, че заровеният пласт, наименуван палеореголит, може да е доста по-дебел, в сравнение с се смяташе до момента – споделя ръководителят на проучването Тиеюан Джу. –Тези пластове не са били нарушени от момента на тяхното формиране. "

По думите му по-нататъшното проучване на открития пласт ще разреши да се разбере повече за вероятната вулканична интензивност в далечното минало и да се обясни историята на астероидните удари по повърхността на Луната.
" Хюстън, нямаме проблем "
Изучаването на психическите и физическите последици от тоталната изолираност – от рода на междупланетна задача – е обект на м...

Изследователите са открили, че дебелината на пласта палеореголит варира от пет до девет метра. Интересно е, че тя се намира сред два пласта вулканични породи, чиято възраст съгласно изчисленията е 2,3 и 3,6 милиарда години. Това значи, че пластът палеореголит се е формирал много бързо съгласно геоложките ограничения.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР