Международен екип от учени под ръководството на университета на Аделаида,

...
Международен екип от учени под ръководството на университета на Аделаида,
Коментари Харесай

Учени получиха екологичен водород от морска вода

Международен екип от учени под управлението на университета на Аделаида, Австралия, е съумял да създаде екологичен (зелен) водород посредством електролиза на морска вода, без предварителното й филтриране от микроорганизми и без прибавянето на химикали, заяви Синхуа. 

Чжън Яо, един от създателите на проучването, отбелязва, че е реализирана продуктивност, сравнима с тази на стандартната технология.

Чистият водород се създава посредством делене на водата на О2 и водород - развой, прочут като електролиза. Съществуващите технологии обаче изискват висока степен на филтриране на водата като изходна суровина, което постанова потреблението на химически добавки, да вземем за пример алкали.
   
Новото проучване, в което са взели участие също учени от Китай и Съединени американски щати, демонстрира че електролиза може да се реализира с морска вода без авансово филтриране и без прибавянето на химикали.

" Използвахме морска вода като изходна суровина, без да е належащо да използваме каквито и да било процеси на предварителна обработка като обезсоляване посредством противоположна осмоза, филтриране или алкализиране ", изясняват откривателите. 

Нарастващото търсене на водород, който отчасти или изцяло да размени силата от изкопаеми горива, доста ще увеличи дефицита на все по-ограничените сладководни запаси.
   
" Нашата работа дава решение за непосредствено потребление на морска вода без системи за предварителна обработка и прибавяне на алкали, което демонстрира сходна продуктивност с тази на съществуващите технологии ", допълват учените. 
   
Водородът всеобщо е считан за идеалното гориво на бъдещето с нулеви излъчвания.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР