Международен екип от учени откри следи от масово убийство, станало

...
Международен екип от учени откри следи от масово убийство, станало
Коментари Харесай

Зловещо разкритие за жестоко масово клане

Международен екип от учени откри следи от всеобщо ликвидиране, станало през Желязната ера. Констатациите от проучването, оповестени в списание Antiquity, са обявени от phys.org.

Експерти са изследвали остатъци от скелети, открити при разкопки в античното населено място Ла Хоя, ситуирано на територията на модерна Испания. Открити са костите на 13 души: девет възрастни, две тийнейджърки и новородено момиче - всички те са умряли сред 365 и 195 година прочие Н. Е.

Археолозите означават особената свирепост на клането: една от жертвите е обезглавена, а едно от девойките е убито след ампутиране на ръката. На няколко метра от тялото е открит отсечен крак с медни гривни.

Мъртвите не са заровени, а някои от тях показат признаци на изгаряне. Това демонстрира, че селото е нападнато, всички поданици са избити и къщите са опожарени. По този метод, означават откривателите, Желязната ера на Иберийския полуостров е била интервал на принуждение.

Желязната ера е епоха в историята на човечеството, която се характеризира с разпространяването на методите за обработка на метали и основаването на стоманени принадлежности. Като цяло тя е траяла от 12 век прочие Н. Е. До 9 век сл. Н. Е., само че на разнообразни места в Европа и Азия е почнала и е завършила през разнообразни епохи.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР