Между разговорите на лидерите на Европа снощи, Димитър Цанчев, постоянен

...
Между разговорите на лидерите на Европа снощи, Димитър Цанчев, постоянен
Коментари Харесай

Великобритания трябва да свикне да гледа отстрани

Между диалозите на водачите на Европа нощес, Димитър Цанчев, непрекъснат представител на България в Брюксел, качи фотография в Туитър, която озаглави " В коридорите на Европейския съвет ".

Снимката е забележителна със своята комбинация и наличие. Половината в светлина и на половина в сянка, като фигури от ранна съвременна холандска живопис, служители и дипломати, скупчени към преносим компютър, мислят нов график за излизане на Англия от клуба, написа The Economist.

Сабин Уейланд, мозъкът, който стои зад договарянията на Европейската комисия е с хванати ръце. Отдясно на нея е Деклан Келехър, непрекъснат представител на Ирландия, надничайки през очилата и палците си и почуква по телефона. Отляво: Филип Етиен, френски посланик деец, и Уве Корсепий, мощната ръка на Меркел в европейските с устни, които скептично се свиват. Около наобикалящите преносимия компютър са и Робърт де Грут, холандският непрекъснат представител в Европейски Съюз, и Клемен Бон, " господин Европа " на Еманюел Макрон.
 Снимка 413833
Източник:

Европейските водачи се зарадваха на фотографията . Мишел Барние , основен договарящ по въпросите на Комисията за Брекзит, разяснява с радостен надпис на британски : " Изграждане на европейско единение : групова и непрекъсната работа! "

Тяхното задоволство надали е изненадващо . Снимката демонстрира безупречна многонационална, многоезична група от умни европейци , които мъдрят един нов кадър , който дава на пагубно подведената и безредна Англия финален късмет да откри излаз от личната си неразбория .

Но същинското значение е в това, което липсва на фотографията: самата Англия .

След като остави другите европейски водачи без усещане и в доста случаи обезверени от нейните мнения при започване на срещата на върха на Европейския съвет, Тереза ​​Мей отговори на въпроси (но да кажем, че тя им отговори, съдейки по резултатите от срещата, би било преувеличено)... и се отдръпна.

И по този начин прекара идващите пет или повече часа в очакване, извън , до момента в който ръководителите на останалите 27 държави-членки на Европейски Съюз, дружно със своите съветници и чиновници на Европейски Съюз се опитваха да намерят решение .

Великодушието им бе и оскърбление: втората по величина стопанска система в Европа бе оставена да кърши палци в едно преддверие, до момента в който съседите й решаваха нейната геополитическа и икономическа орис.

Британците ще би трябвало да свикнат с това .

Ще мине малко време преди изцяло да се усети в Лондон , че Англия ще стане просто една трета страна , откакто напусне Европейски Съюз. Тя към този момент няма да се употребява от преимуществата, въздействието и целта, предоставени на членовете.

Нейната тежест ще стане доста по-малка от груповата тежест на блока на прага й, ще договаря в доста по-неблагоприятно състояние. Независимо от типа Брекзит , ще приключи още веднъж отвън стаята, метафорично, а постоянно и безусловно , до момента в който нейните съседи взимат решения.

Ако напусне без договорка, ще разчита на Европейски Съюз да се съгласи на незабавни ограничения, с цел да се ограничи най-лошото от последващия безпорядък. Ако остане със съглашението на Мей , то ще бъде подчинено на желанията на Европейски Съюз за бъдещи връзки . Дори и да избере най-меката форма на Брекзит, участието в митническия съюз на Европейски Съюз и участието в жанр Норвегия в единния пазар на Европейски Съюз, ще би трябвало да се съблюдават разпоредбите и нормите на клуба, без да има право да ги дефинира.

Подкрепящите Брекзит приканват гласоподавателите да си " върнат контрола ", като гласоподават, с цел да изоставен Европейски Съюз. Това ще възвърне суверенитета на Англия, настояват те. По този метод те бъркат автономията с контрола .

Реалният суверенитет не е безспорното неявяване на интервенция . Англия може да се откаже от намесата на Европейски Съюз когато и да е - и постоянно е била свободна да го направи . Но защото нейният разцвет и сигурност не престават да бъдат компактно преплетени с тези на европейския континент, това би било и постоянно ще е с огромна цена при същинския надзор на събитията.

Степените на Брекзит се мерят с размера на тази цена: от икономическия и по този метод обществен срив на цялостна самостоятелност без договорка до достолепието, само че пасивността на норвежките договорености.

Като гласоподава за Брекзит, Англия избра автономията над контрола . Тя се подчинява на ползите, инстинктите и капризите на останалите страни от Европейски Съюз .

Давайки на своя сътрудник финален късмет да откри рационален път напред, водачите, съветниците и дипломатите от фотографията, демонстрират мъдрост и благотворителност , а можеха да отрежат страната, само че Англия има шанс с такива просветени господари , добавя The Economist.
 Брюксел желае от Лондон до 12 април да утвърди съглашението за Брекзит
Брюксел желае от Лондон до 12 април да утвърди съглашението за Брекзит

Това стана ясно след вчерашната среща на върха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР