Между политическите партии и гражданското общество зее пропаст и амбицията

...
Между политическите партии и гражданското общество зее пропаст и амбицията
Коментари Харесай

Кой ще събори кабинета? Горещо от Стефан Янев

Между политическите партии и гражданското общество зее бездна и упоритостта ни е да променим електоралната картина в страната. Това сподели ген. Стефан Янев, представен от „ Фокус “.

Според него би трябвало да се търси отговор на въпроса - по какъв начин гражданското общество да бъде обвързвано с политическите партии, а те от своя страна, би трябвало да стартират да работят интензивно с гражданското общество при реализирането на общонационалните цели.„ Трудна задача, има огромна незаинтересованост в хората, всички бяхме доста лъгани “, сподели още водачът на „ Български напредък “.

„ Гражданите биват търсени само преди избори с доста обещания, само че с неразбираема вероятност дали тези обещания ще бъдат изпълнени. В последна сметка сме очевидци на един дълъг лист от неизпълнени обещания от редица политически субекти, взели участие в ръководството досега.

По-скоро партиите се занимават със личния си политически дневен ред, със личното си оцеляване или вземат решение клиентелистки въпроси. Изглежда, че дневният ред на гражданското общество не е техен приоритет “, счита Янев.По думите му болшинството от българските жители чакат предварителни избори, тъй като са разочаровани от ръководството, от тази безредица, липса на визия и конкретика в търсенето на решения.

„ Хората са разочаровани и от обстоятелството, че сега напъните на ръководството са ориентирани не към разрешаването на настоящите рецесии, които се задълбочават и се множат като брой и като проблематични области. Основната, съгласно мен, ще бъде икономическата, тъй като е обвързвана с всекидневието на българските жители, а партиите би трябвало да съставляват жителите и най-малко на доктрина да работят за тях, да търсят на практика решения за публичните проблеми, които са на дневен ред.

Това не се случва и точно за това „ Български напредък “ съгласно социологията получава ясна поддръжка “, посочи ген. Янев.

По отношение на Европейския съюз (ЕС), добави генерала, мощна и самостоятелна България значи, че тя ще взаимодейства с другите страни, само че ще пази по най-хубавия метод своите национални ползи.

„ В момента участието ни в Европейски Съюз не се употребява по най-хубавия метод, не пазиме по ефикасен метод чисто българските си ползи “ сподели още той.„ Не се тревожа от думата популист, тъй като мисля, че с дейностите си съм посочил, че не съм подобен. Във времето съм показал действителна връзка сред думи и каузи. Показал съм, че това, което приказвам, го и осъществявам.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР