Между нас няма открити въпроси, но имаме общи цели и

...
Между нас няма открити въпроси, но имаме общи цели и
Коментари Харесай

Пендаровски: Нямаме открити въпроси със Сърбия

„ Между нас няма открити въпроси, само че имаме общи цели и грижи – да построяваме общество, в което жителите ще имат добър стандарт на живот, а младежите няма да напущат страната и ще имат триумф в личната си татковина “. Това съобщи македонският президент Стево Пендаровски пред белградското издание „ Политика “ в навечерието на днешната си аудиенция в Сърбия, предава БГНЕС.
Според Пендаровски „ връзките сред двете страни не се построяват единствено от институциите, само че и от многочислените роднински връзки сред двете страни “.
Той чака да има позитивни диалози с президента Александър Вучич по тематиките от съвместен интерес и на първо място в региона на политиката, сигурността, икономическите въпроси.
„ Въпреки обстоятелството, че Македония доста скоро ще стане член на НАТО, а Сърбия води неутрална политика, двете страни имат чудесно съдействие в региона на защитата и сигурността “, сподели Пендаровски и изрази вярата, че по този начин ще бъде и за в бъдеще.
„ Като прилежащи страни Македония и Сърбия имат общи грижи за сигурността в региона и имат доста стратегии за продан и образование. Като се има поради стратегическата им цел участието в Европейски Съюз, партньорството в защитата и сигурността ще продължи в границите на европейската самодейност “, сподели още Пендаровски пред в. „ Политика “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР