Между 7 и 16% от боледувалите Covid-19 съобщават за появата

...
Между 7 и 16% от боледувалите Covid-19 съобщават за появата
Коментари Харесай

Промяната в пулса е знак за сърдечен проблем

Между 7 и 16% от боледувалите Covid-19 оповестяват за появяването на някакво аритмично събитие. Промяната в пулса - закъснение или забързване, е знак за сърдечен проблем, който може да увеличи риска от сърдечна непълнота пет пъти, а от инсулти два пъти и половина, заяви БНР. Така нареченото предсърдно мъждене визира най-често възрастните хора, предизвестява Съсловното съдружие по кардиостмулация и електрофизиология.  

Предсърдното мъждене е най-честата сърдечна аритмия, която може да докара до и инсулт и тромбоемболизъм, споделя доцент Васил Трайков Началник на отделението по инвазивна електрофизиология в болница „ Токуда “. В рисковата група попадат хора над 65-години, само че има и случай с пациенти до 30 години, най-вече мъже. Съветът е консултация с доктор, при положение на аритмия и смяна в пулса.  
Какво значи комбинацията високо кръвно с невисок пулс
Може да се срещат разнообразни комбинации сред кръвното налягане и пулса. В случая – високо кръвно и невисок пулс се срещат постоянно при...

„ Обикновено пациентите усещат такива пристъпи на аритмия или пък други пациенти усещат единични прескачания. В някои случаи те биха могли да бъдат предвестител на изявата на предсърдно мъждене “.  

Според статистиката сред 15% и 30% от засегнатите нямат други признаци, с изключение на аритмия. При един на всеки пет пациенти, положението прогресира и излизането на сърцето от темп може да зачести. Предсърдното мъждене усилва с пет пъти риска от сърдечна непълнота и с 2,5 пъти риска от инсулт.  

„ Някои хора нямат сериозна симптоматика. Това може да продължи дълги години. Загубата на предсърдна контракция, на предсърдно редуциране в резултат на аритмията е причина за формиране на тромби, които могат да се откъснат и да създадат емболизъм и да докара до инсулт да вземем за пример, който е постоянно затруднение “, съобщи доцент Трайков.

Той споделя, че не всеки с тази диагноза е заплашен от затруднения. Открито в точния момент, това положение може да се управлява.  
Ако пулсът ви се форсира над ТАЗИ граница, това е към този момент притеснително
Чували ли сте за болестта тахикардия? То съставлява ускорено сърцетуптене и в доста редки случаи е рисково за здравето ви. Ако вашет...

„ Профилактиката на емболизма и предсърдното мъждене е от особена значимост и тя би трябвало да бъде стартирана навреме при съществуване на рискови фактори за емболизъм. За това е доста значимо да организираме скрининги за това положение, тъй като доста хора не го усещат “.  

Рискови фактори са наднорменото тегло, прекаляването с алкохол, тютюнопушене, високо кръвно или генетична обремененост.  

„ Терапията безусловно предотвратява инсулт. Има съществено въздействие върху развиването на заболяването. Терапията е медикаменти в големия % от случаите. Това са лекарства, които пречат на съсирването на кръвта “.

Още:
Какъв би трябвало да е естественият пулс на човек съгласно възрастта му
Вceки знae кaквo e чoвeшкият пулc. Тoй пoкaзвa брoя удaри зa eдиницa врeмe. И вcички знaeм, чe тoзи пaрaмeтър вaрирa знaчитeлнo в зaвиc...

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР