Между 500 и 900 са опитите за нелегално преминаване на

...
Между 500 и 900 са опитите за нелегално преминаване на
Коментари Харесай

Шефът на Гранична полиция: Между 500 и 900 са опитите за нелегално преминаване на границата

Между 500 и 900 са опитите за незаконно прекосяване на границата. Имаме информация, че каналджиите знаят, че границата е наситена със чиновници на Министерство на вътрешните работи и активността им понижава. Това сподели в ефира на бТВ шефът на „ Гранична полиция “ Росица Димитрова.

„ Служителите на Министерство на вътрешните работи, взели участие в канали за трафик на мигранти, ще получат разнообразни санкции. Зависи дали ще се отиде на наказателно произвеждане или ще се стартира дисциплинарно произвеждане “, добави Димитрова.

Според нея чиновниците на Министерство на вътрешните работи знаят по какъв начин да съберат нужните доказателства. „ По-малко от 5% от незаконните мигранти, пробвали да прекосят границата, съумяват да го създадат. 95% биват спрени “, безапелационна е тя.

Димитрова посочи, че оградата може да бъде прескочена, в случай че някой реши, а от другата страна няма наряд, който да охранява.

„ Шофьорите се пробват да избягат на органите на реда, тъй като знаят, че в случай че бъдат арестувани, ще получат най-строгото наказване “, добави още Росица Димитрова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР