Между 5 и 10 лева може да ни излезе оплакването

...
Между 5 и 10 лева може да ни излезе оплакването
Коментари Харесай

Набутвация с телефон 0700: Оплакване на държавата излиза 10 лева

Между 5 и 10 лв. може да ни излезе недоволството на телефон, започващ с 0700, което държавни институции, сдружения за комуниални услуги и голям брой компании употребяват за приемане на сигнали, тъжби и запитвания. Това разясняват консуматори в обществените мрежи написа " Телеграф ". Дори КЗП приема тъжби на универсалния номер 0700. Същото важи за Национален осигурителен институт,НАП, топлофикация, ЕРП-тата, банките. Таксуването е на цената на един градски диалог съгласно абонаментния проект. Според цените за другите телекоми това е сред 13 и 32 ст. за минута. Голямото набутване е, когато се звъни от мобилен телефон.

Проблемът е, че набирането на универсалния номер не е включено в пакета безвъзмездни минути на клиентите на мобилните оператори, а постоянно се таксува настрана. Освен това диалозите към този номер нормално не престават дълго или би трябвало да се набира няколко пъти поради заети линии.

Пенсионери се оплакват, че Национален осигурителен институт ги набутва с огромна сметка.

Служител в мобилен оператор пък споделя по какъв начин техен клиент желал да се оплаче на КЗП поради 10 лева сметка за недосегаем интернет. " Човекът нямаше визия, че, като позвъни в КЗП, ще заплати още толкоз пари. Направо ме напушва смях ", признава служителят.

Друг пък е пресметнал, че, с цел да се свърже с един от телекомите на универсалния номер, с цел да подаде сигнал за щета, трябвало да заплати за 22 минути диалог. Толкова време било належащо, с цел да се свърже със свободен оператор.

Жител на Добрич пък се оплаква, че, с цел да подаде сигнал за непрестанно електрозахранване заради повреда диалогът с ЕРП-то му коствало над 11 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР