Между 40 и 80 лева на вечер варират тази година

...
Между 40 и 80 лева на вечер варират тази година
Коментари Харесай

Във Варна офертите за Студентския празник варират между 40 и 80 лева на вечер

Между 40 и 80 лв. на вечер варират тази година офертите за Студентския празник, както във Варна, по този начин и в множеството от местата, които се считат за туристически дестинации в страната. Цената включва нощувка и празнична вечеря в по-ниско категорийни места за настаняване. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

По информация на специалиста, в 4 и 5-звездните хотели цената за една нощувка доближава 80 лв., като с изключение на празнична нощувка, включва прилагане на СПА център и вътрешен басейн. Обикновено в тези пакети са планувани бонуси като диджей в ресторанта, а някои хотели оферират и занимателна стратегия с присъединяване на известни музиканти, артисти и комедианти.

Тази година празникът е в неделя, само че множеството студенти честват на 7-ми против 8-ми декември. Тъй като в множеството университети и понеделникът е даден като почивен ден, тази година ще се съберат най-малко по две нощувки за празнуващите, изясни още Стоян Маринов. Той обаче регистрира, че този път не се усеща еуфория, както е било преди години.

„ Обикновено студентите честват на по-малки групички. Някои даже избират да наемат независими вили, комбинирайки се по 10-15 души. Става въпрос за къщи, най-много в Стара планина, в региона на Троянския, на Тетевенския Балкан. Разбира се най-вече са офертите в зимните курорти –Банско, „ Пампорово “, „ Боровец “. Но очевидно и там търсенето не е толкоз съществено, тъй като виждам, че има много понижения, които се оферират в последния миг и стигат до 30 % надолу от в началото оповестената цена. Това значи, че няма такова огромно търсене в по-луксозните места за настаняване в по-престижните ни курорти “, разяснява още проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР