Между 100 и 200 хил. американци може да изгубят живота

...
Между 100 и 200 хил. американци може да изгубят живота
Коментари Харесай

Между 100 и 200 хил. американци може да изгубят живота си заради епидемията от COVID-19

Между 100 и 200 хиляди американци може да изгубят живота си поради епидемията от ковид в Съединени американски щати. Вирусът може да болести милиони. Това съобщи ръководителят на Националния институт за алергии и инфекциозни болести на Съединени американски щати Антъни Фаучи, представен от NPR.

Според създаденият от Фаучи модел за прогнозиране, при сегашното равнище на разпространяване на COVID-19 в Съединени американски щати жертвите на вируса в страната ще бъдат сред 100 и 200 хиляди По негови думи този сценарий представлява приблизително равнище на заболеваемост и смъртност и надалеч не е най-лошата прогноза.

По последни данни на университета „ Джон Хопкинс “, инфектираните в Съединени американски щати са над 140 хил, а смъртните случаи са повече от 2 500.

Фаучи обаче разясни, че упованията за 1 до 2 млн. жертви на COVID-19 в Съединени американски щати са оттатък реалистичните прогнози. „ Не е невероятно това да се случи, само че е доста, доста малко евентуално. “, споделя той.

По думите на специалиста хората не би трябвало да обръщат прекомерно огромно внимание на прогнозите, защото вирусът се популяризира бързо и прогнозите елементарно може да заблудят хората.

„ Това, което знаем, е че имаме сериозен проблем в Ню Йорк и Ню Орлиънс и че ще имаме съществени проблеми на други места “, споделя Фаучи.

На въпрос по кое време може да се чака разхлабване на ограниченията за обществено разграничаване, Фаучи отговори, че „ вирусът дефинира графика “.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп удължи федералната рекомендация към хората да си останат вкъщи и да съблюдават обществена отдалеченост с още 30 дни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР