Между 10 и 20 пъти са разликите в заплатите на

...
Между 10 и 20 пъти са разликите в заплатите на
Коментари Харесай

Пак оглавихме всички класации! Този път по най-ниски лекарски заплати

Между 10 и 20 пъти са разликите в заплатите на българските лекари в другите лечебни заведения у нас, като най-бедни са общинските лечебни заведения. В България обаче лекарските заплати остават най-ниски в Европа. Интересното е, че в случай че в Германия медиците взимат до 15 пъти повече от българските им сътрудници, то в Норвегия взимат повече от немските лекари, поради което те пък емигрират там, изясни през днешния ден ръководителят на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето доктор Иван Кокалов преди да открие конгрес, отдаден на европейския разговор в бранша.

По мотив дефицита на средства за лечебните заведения, експертът разяснява, че надлимитна активност не може да бъде платена от страна на здравната каса, защото това е нелегално. " Преди по закон касата заплащаше за здравни услуги, а в този момент купува такива. Това не е предел, само че като купуваш нещо, то е лимитирано и в границите на едни пари ", изясни доктор Кокалов.

По негови думи би трябвало да се откри съответен отговор за обстановката в " Пирогов ", защото лечебното заведение е с необикновен статут.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР