Механично сърце, създадено от американски учени, получи одобрение от медицинските

...
Механично сърце, създадено от американски учени, получи одобрение от медицинските
Коментари Харесай

Механично сърце ще замества истинското

Механично сърце, основано от американски учени, получи утвърждение от медицинските управляващи в Съединени американски щати и към този момент може да се слага на пациенти, които се нуждаят от незабавно присаждане, написа "Монитор ".

Специалистите от Орегонския университет са създали задоволително просто устройство, което се зарежда от батерия. Изкуственото сърце се състои от хидродинамични лагери и двойка бутала, а корпусът му е изработен от титанова сплав.

Кардиомоторът ще се слага краткотрайно на пациентите, до момента в който чакат за сърце от донор. В този интервал пациентът ще би трябвало да носи със себе си батерия, закрепена на пояса. В вероятност учените възнамеряват да основат батерия, която се интегрира в тялото на пациента.

Около 75 хиляди американци умират всяка година от сърдечна непълнота, отбелязва уеб сайтът на Орегонския университет. Създаването на изкуствено сърце ще спомогне за избавяне на доста човешки животи, имат вяра учените.

Конструкцията на изкуственото сърце се смята от специалистите за задоволително елементарна и надеждна. Устройството към този момент е минало тествания с животни, а в този момент предстоят такива и с хора.

Изкуственото сърце заменя двете долни сърдечни камери и е проектирано да движи кръвта по по подобен метод, че да понижи натиска върху съдовете и вероятността от инсулт и вътрешно кървене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР