Мегакорабът, който блокира Суецкия канал в Египет и спъна световната

...
Мегакорабът, който блокира Суецкия канал в Египет и спъна световната
Коментари Харесай

Корабът, задръстил Суецкия канал, е запориран заради неплатени 900 млн. долара

Мегакорабът, който блокира Суецкия канал в Египет и спъна международната търговия в продължение на близо седмица, е „ иззет “ по правосъдни заповеди, до момента в който притежателите на кораба не платят 900 милиона $, оповестиха управляващите, опериращи Суецкия канал.

MV " Ever Given " е конфискуван заради неплащане на 900 милиона $, съобщи шефът на Суецкия канал Осама Рабие, представен от вестник „ Ал Ахрам”.

Корабът, който е японска благосъстоятелност, само че е експлоатиран от Тайван и плава под флага на Панама, се заклещи диагонално в тясната, само че решаваща за международната комерсиална артерия при пясъчна стихия на 23 март. В резултат на което в продължение на шест дни бяха полагани великански старания на египетския личен състав и интернационалните експерти по избавяне, с цел да го изместят.

Компанията Lloyd's List пресметна, че блокирането е задържало всеки ден товари за по към 9,6 милиарда $ сред Азия и Европа. Каналът е витално значим за Египет, който губи сред 12 и 15 милиона $ доходи за всеки ден, когато водният път е бил затворен, съгласно властта на канала.

Стойността на компенсацията от 900 милиона $ е изчислена въз основа на " загубите, понесени поради заседналия транспортен съд, както и разноските за флотация и поддръжка, според правосъдно решение, постановено от Икономическия съд в Исмаилия ", добави Рабие. Той не цитира категорично японските притежатели Shoei Kisen Kaisha, само че различен източник в институцията, ръководеща канала, съобщи пред " Франс прес " във вторник, че договарянията за вреди сред тази компания, застрахователните компании и управляващите на канала не престават.

В своята правосъдна декларация ръководещата канала институция се базира на членове 59 и 60 от морското комерсиално законодателство на Египет, които плануват, че корабът ще остане иззет, до момента в който сумата не бъде изплатена напълно, написа в „ Ал Ахрам”.

MV Ever Give е изместен гладко и закотвен в Горчивото езеро, откакто е освободен на 29 март, а при започване на април беше разчистена „ навалицата” от общо 420 кораба на северния и южния вход на канала.

Суецкият канал е спечелил малко над 5,7 милиарда $ през 2019/20 фискална година, сочат формалните данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР