Медийната активност на Делян Пеевски, към която той изневиделица започна

...
Медийната активност на Делян Пеевски, към която той изневиделица започна
Коментари Харесай

Пеевски гневен на Асен Василев - едно говорел с него, друго пред медиите

Медийната интензивност на Делян Пеевски, към която той изведнъж стартира да се придържа в сегашния мандат на Народното събрание, към този момент се демонстрира освен посредством ежедневни изказвания пред парламентарни кореспонденти, само че и посредством прессъобщения от пресцентъра на Движение за права и свободи, когато Народното събрание не работи,

Днес глобеният по " Магнитски " предприемач и народен представител счете за нужно да се накара на финансовия минситър Асен Василев във връзка повишението на Данък добавена стойност за ресторантьорите и за самодейността " донос-бонус ".

Тези рецензии на Пеевски излизат доста отвън декларираното от самия него присъединяване на Движение за права и свободи във властта. Неведнъж той персонално е изтъквал, че Движение за права и свободи взе участие единствено и единстветно в парламентарния спор и ще даде поддръжка за измененията в Конституцията, само че не взе участие директно във властта.
Ето какво написа обаче Пеевски:
В последните дни буди неразбиране фактът, че финансовият министър Асен Василев е градивен в диалозите, водени в Народното събрание и по телефона, само че напускайки постройката на Парламента, като че ли освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското съглашение, изрaзява назад мнение пред медиите.  

Конкретният мотив е контрактуваното в наша среща опазване на 9%-то Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес, както и отпадането на препоръчаната от него мярка, известна като “донос-бонус ”.

В извършения диалог в Народното събрание, в който участваха и Бойко Борисов, и Делян Добрев, тематиката беше разисквана задълбочено и при ясно заявена поддръжка за това да се извърши пакет от ограничения, с които да се реализира оптимално изсветляване на бизнеса, бе реализирано изрично общо единодушие, в това число и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9%. Защото като политици, ние сме длъжни да следваме дневният ред на обществото и със всички свои решения за работим за богатството и ползите на хората. И разговорът, който имахме и на тази среща беше повече от добър. 

За страдание, часове по-късно министър Василев избра трибуната на Министерски съвет, с цел да се отметне от постигнатите сделки, а в ефира на бТВ в неделя още веднъж настоя за своето решение да върне 20% Данък добавена стойност за сектора. 

Както към този момент декларирахме, парламентарната група на Движение за права и свободи няма да поддържа нарастването на данъчната ставка за ресторантьорския бизнес. Това предложение евентуално няма да получи като цяло нужната парламентарна поддръжка. Следователно волята на болшинството е в посока опазване на 9% Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес, освен това дружно с осъществяването на изискванията за изсветляването му. 

А що се отнася до изразеното от министър Василев недоумение и изненада, че е канен на срещи в Народното събрание, подсещаме, че по Конституция България е парламентарна република. Настоящата настройка е резултат от доверието, което гласоподавателите отредиха на партиите и обединенията в Народното събрание. Решението за тази сложна за осъществяване отговорност бе подбудено от нуждата да се излезе от спиралата на изборите, в която бяхме две години, и да се поеме по пътя на стабилизацията и евроатлантическата вероятност, които нямат опция. 

Законодателят, в лицето на парламентарните групи, излъчили и подкрепящи държавното управление е задължен да пази  интересите на хората в страната, съобразявайки всяко свое решение с тази отговорност. А отговорност и дълг на представителите на изпълнителната власт – министър председател и министри е да извършват тези политики. 

Дълбоко имам вяра в това, че разсъдъкът ще надделее над персоналните упоритости и със съзнанието за мястото на всеки един в тази формула на властта, министърът на финансите ще премисли модела си на взаимоотношение с Народното събрание, изключително в навечерието на приемането на най-важния за него Закон за държавния бюджет. Защото нито той, нито цялото ни общество се нуждае от една изкуствено провокирана дестабилизация. 

Стабилността на страната, салдото сред управляващите и положителният разговор сред политиците са ключът към постигането на значимите национални задания, които стоят пред нас, на които хората чакат и разчитат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg