Медицинското училище в белградския квартал Звездара, Висшият електротехнически институт и

...
Медицинското училище в белградския квартал Звездара, Висшият електротехнически институт и
Коментари Харесай

Нови бомбени заплахи срещу медицинско училище и два университета в Белград

Медицинското учебно заведение в белградския квартал Звездара, Висшият електротехнически институт и Висшето учебно заведение за осведомителни и информационни технологии получиха през днешния ден закани за сложени в тях бомби, заради което бяха евакуирани, заяви вестник " Данас ".

От полицията споделиха за вестника, че техни екипи са изпратени във висшите учебни заведения.

Ученичка в Медицинското учебно заведение сподели за " Данас ", че и през вчерашния ден е имало същата обстановка, като след първия час на учениците е било казано да изоставен постройката след получен сигнал за бомба.

През последните дни в учебните заведения в Сърбия зачестиха сигналите за сложени бомби, в понеделник такива предизвестия бяха получени в 173 съществени и междинни учебни заведения, а също и в предприятието " Белградски тръбопровод ". Ден по-рано бяха получени сигнали за бомби на железопътната гара и зоологическата градина. Сигналите до момента се се оказаха подправени. Все отново министерството на образованието реши в 49 съществени и 21 междинни учебни заведения в Белград учениците през днешния ден да учат онлайн.

На мистериозните закани през днешния ден се стопират и немските медии, които означават, че заканите са почнали през март със сигнали за бомби в самолетите, изпълняващи полети по авиолинията Белград-Москва, а огромната вълна с бомбени закани в учебните заведения е основало проблеми на полицията, защото на задачите Балкани няма толкоз екипи за унищожаване на бомби

Берлинският " Тагесцайтунг " цитира сръбския министър на вътрешните работи Александър Вулин, съгласно който става дума за " война против Сърбия ". Медиите пишат за " проведени хакерски офанзиви ".

Вестникът написа, че всички се питат кой стои зад тези закани и цитира основния редактор на списание " Време " Филип Шварм: " Може да бъдат украински, полски и балтийски хакери, може да е някоя западна загадка работа, тъй като Сърбия не вкара наказания против Русия и е другарски настроена към президента Путин. Биха могли обаче да бъдат и съветски хакери - като предизвестие какво може да стане, в случай че Русия бъде глобена. Може да бъде и нещо по-малко политическо - хакери, които желаят да си основат име. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР