Медицинско оборудване за Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към

...
Медицинско оборудване за Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към
Коментари Харесай

EVN дари апаратура на Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив

Медицинско съоръжение за Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „ Свети Георги " Пловдив беше дарено от EVN България на 16 март 2022 година

Дарението беше показано от Александър Сипек, ръководител на Съвета на шефовете на EVN България, на среща с проф. доктор Кaрен Джамбазов, изпълнителен шеф на УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД Пловдив.

Сумата за дарението беше набрана в следствие от вътрешна акция на EVN България измежду сътрудниците на компанията през 2021 година Общо 1335 сътрудника способстваха за образуване на сумата, като сумата беше увеличена от управлението на компанията.

Като част от акцията сътрудниците на EVN България имаха опция да дефинират и получатела на дарението. Така беше определена Клиниката по изгаряния, пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „ Св. Георги “, която третира контузии от изгаряния от високо напрежение. Заедно с управлението на Клиниката с дарението бяха определени следните уреди:

• Нервстимулатор MultiStim SWITCH – за определяне на нервни структури за осъществяване на цялостната гама от периферни анестезии и аналгезии. Уредът обезпечава в допълнение равнище на сигурност за пациенти във всички възрастови групи.

• Видео ларингоскоп HUGRMED/VL3R - за реализиране на сложни интубации при пациенти във всички възрастови групи с токсична инхалация и изгаряния на горните дихателни пътища.

• Специализирана мобилна количка за доплер ехограф MINDRAY/UMT 160 - за пълноценното прилагане на доплер ехограф.

„ EVN е дълготраен сътрудник на най-голямата болница в страната УМБАЛ „ Свети Георги “. Днес даряваме инсталация на Клиниката по изгаряния, само че това не е първото подаяние, което вършим от името на нашите сътрудници за клиники, част от УМБАЛ „ Свети Георги “. В този случай сътрудниците пожелаха да дарим Клиниката по изгаряния, чиято активност е доста близка до нашите сърца. В нея се третират контузии от изгаряния, получени при попадане под високо напрежение, като тя покрива цяла Югоизточна България. Ще продължим и отсега нататък да работим дружно “, съобщи господин Сипек при предаване на дарението и поздрави медиците работещи в лечебното заведение.

„ Благодарим на EVN за дарената инсталация, която ще спомогне за диагностиката и лекуването на деца и възрастни, постъпили в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Звеното е единственото в района за лекуване на тежки изгаряния и тъканни недостатъци. В него се прави оперативната активност, включваща целия размер от хирургични интервенции в региона на естетичната хирургия. Надяваме се в бъдеще да продължим положителното съдействие “, сподели проф. доктор Карен Джамбазов, дм, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД Пловдив.

УМБАЛ “Свети Георги ” е най-голямата болница в страната. В болничната конструкция се включват 65 клиники, отделения и лаборатории и звена с обслужващи и помощни функционалности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР