Медицинският доклад за смъртта на Диего Марадона, предоставен на прокурорите

...
Медицинският доклад за смъртта на Диего Марадона, предоставен на прокурорите
Коментари Харесай

Нови шокиращи данни около смъртта на Диего Марадона

Медицинският отчет за гибелта на Диего Марадона, възложен на прокурорите в понеделник, разкрива, че аржентинската футболна легенда е агонизирала повече от 12 часа, не е получила съответно лекуване и към момента Марадона може да е жив, в случай че е бил признат в болница.

Медицинската комисия работи в продължение на два месеца по отчета, написан от повече от 20 лекари. Марадона, който изведе Аржентина до международната купа през 1986 година, се смята за един от най-великите футболисти в историята.

Документът в допълнение усложнява отбраната на седем души, които са разследвани по случая, в това число мозъчният хирург Леополдо Луке и психиатърката Агустина Косачов, и двамата работещи за Марадона.

60-годишният Марадона умря на 25 ноември от инфаркт в резиденцията си отвън Буенос Айрес след интервенция на мозъка, която претърпя на 3 ноември.

В медицинския отчет се споделя, че " признаците на риск за пациента са подценени " и се прибавя, че Марадона е " показвал недвусмислени признаци на нескончаем интервал на мъка " от най-малко 12 часа.

Документът също по този начин споделя, че вниманието, което Марадона е получил в къщата си " не е изпълнило минималните условия " за пациент е неговото състояние. Добавя се още, че аржентинската звезда не би умряла при " съответна хоспитализация ".

Марадона е имал редица медицински проблеми, някои заради огромната приложимост на опиати и алкохол. Съобщава се, че той е бил покрай гибелта през 2000 и 2004 година.

Хулио Ривас, юрист на Луке, съобщи, че ще се опита да анулира здравната криминалистика в отчета.

" Те направиха привързан отчет, неприятен, без научна основа ", сподели той.

Адвокат на отбраната, забъркан в делото към гибелта на Марадона, назова правосъдното дело " развой от медиите ", след приключването на информация от медицинския отчет предходната седмица, в който се твърди, че има " неразумно " държание от страна на медицинския екип на футболиста.

" Доказателствата, които бяха изтекли, както и аудиозаписите и свидетелските показания, извлеченията, в това число редактирани аудиозаписи и чатове, включват по-малко от половината от обвинените. Не е ли поразително? ", сподели Вадим Мисчанчук пред публицисти.

" Изглежда, че има желание да се направи правосъден развой за медиите, правосъден развой преди разпределяне на правораздаване, а това въобще не е добре ", добави той.

Адвокатът на сина на Марадона Диегито съобщи, че отчетът демонстрира " незаконно държание " по случая и добави, че ще упорства за цялостна отчетност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР