Медицинските центрове, които имат лаборатория на тяхна територия или в

...
Медицинските центрове, които имат лаборатория на тяхна територия или в
Коментари Харесай

В Бургас вече два медицински центъра са обособени като Covid зони

Медицинските центрове, които имат лаборатория на тяхна територия или в обитаемото място, могат да подписват контракти със здравната каса, с цел да бъдат Covid зона. Това към този момент е допустимо поради новите облекчени условия по разкриването им. В Бургас медицинските центрове, обособени като Covid зони, са към този момент два.

Целта на новите зони е пациентите, които са за наблюдаване в извънболничната помощ, нуждаят се от обзор или рентгенови проучвания, да бъдат поети от тези зони, а не да натоварват лечебните заведения, сподели шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Георги Паздеров:

„ На предишните 2 талази имахме два триажен центъра - това са Covid, зони единствено че в болнични условия. Вече са три тези центрове и имахме два медицински центъра, които или контракт като Covid зони. Искрено се надявам медицинските центрове да проявят интензивност, тъй като, оттук насетне, това че са Covid зона нищо не влече след себе си административно. Да вървят в РЗИ да се записват. Дори министърът, когато е издал заповед, тези медицински центрове могат да сключат контракт с Касата. Трябва да отидат и да сключат контракт с касата. Оттам нататък те могат да подадат, при предпочитание от тяхна страна, документи, през РЗИ до Министерство, за финансиране до 50 000 лева за инсталация, да образуват персонална лаборатория или да се закупят

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР