Медицинските сестри от общинските детски градини и училища също ще

...
Медицинските сестри от общинските детски градини и училища също ще
Коментари Харесай

Медицински сестри от бургаски детски градини и училища ще извършват домашни посещения на нуждаещи се

Медицинските сестри от общинските детски градини и учебни заведения също ще се включат в поддръжка на своите сътрудници от Домашен обществен патронаж, като от този понеделник - 21-ви декември, ще правят домашни визити на нуждаещи се хора.

Те ще спомагат за даване на предписания, медикаменти и здравна документи от лекари към техни пациенти, които не са заболели от коронавирусна зараза и не са карантинирани, само че заради друго заболяване или увреждане нямат опция да ги посетят. При домашните визити медицинските лица ще мерят артериално налягане, телесна температура, промяна на превръзки и други операции.

За да употребяват здравно-социалната услуга, нуждаещите се могат да се обаждат от 21-ви декември на следния парещ телефон: 0883 252 660. Заявки за домашни визити от квалифицирана здравна сестра на същия телефон ще се одобряват и на 22,23 и 29,30,31.12.2020 година

Всички останали хора в потребност, като възрастни хора над 65 години в неспособност за самообслужване, хора с увреждания, самотни родители на деца до 12 години, които не могат да ги оставят сами, както и хора, сложени под наложителна карантина, могат да потърсят помощ на особено оповестените за задачата телефони: 0885 985 693, 0884 469 130, 0882 129 664.

Тези поръчки ще бъдат изпращани на екипите на Домашния обществен патронаж, които в работните дни до края на 2020-та година ще доставят храни, медикаменти и артикули от първа нужда, закупени със лични средства от най-близкия хранителен магазин или аптека. Те ще спомагат още за възнаграждение на битови сметки и за други неотложни административни задължения.

Бургаският домакински патронаж единствен в страната предлага сложна обществена услуга и домашни посещаване от лекари, медицински сестри, закупуване на храни и медикаменти, и даже обща поддръжка по домовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР