Медицинските работници в Италия са задължени да се ваксинират срещу

...
Медицинските работници в Италия са задължени да се ваксинират срещу
Коментари Харесай

COVID-19: Италия задължи медиците да се ваксинират или остават без заплати

Медицинските служащи в Италия са задължени да се имунизират против ковид или могат да останат без заплати , написа " Гардиън ".

Правителството на премиера Марио Драги утвърди наложителна имунизация, с цел да може да се защитят колкото е допустимо повече медици, както и тези, които са в среда, която усилва риска от заразяване.
 Италия задължава медиците да се имунизират против ковид
Италия задължава медиците да се имунизират против ковид

Но специалисти предизвестиха, че това ще наруши конституцията на страната

Решението е взето след възникването на огнища на ковид в италиански лечебни заведения, които се счита, че са свързани с отвод на здравни служащи да се имунизират против коронавриуса.

Законът задължава медицинските лица в частния и публичен бранш, както и фармацевтите, да се имунизират или са пред риск да бъдат намалени , преместени и отстранени за 8 месеца без възнаграждение.

През март италиански арбитър в град Белуно отхвърли обжалване на 10 здравни служащи от домове за обществена грижа, които останаха без заплати през февруари след отвод да се имунизират.

Италия също вкара закон в отбрана на здравните служащи от съд , в случай че пациент почине, откакто му е била сложена ваксина против ковид. Мярката е въведена в отговор на следствие на непредумишлено ликвидиране. Сицилианец е умрял след имунизиране.

Над 10 милиона италианци са получили първата доза, от които 3,1 милиона са с две дози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР