Медицински университет – Пловдив беше домакин на работна среща на

...
Медицински университет – Пловдив беше домакин на работна среща на
Коментари Харесай

Ректорите на медицинските университети на среща в Пловдив

Медицински университет – Пловдив беше хазаин на работна среща на ректорите на четирите медицински университета в страната.



В дух на другарство и съгласие представителите на университетските управления: акад. проф. доктор Лъчезар Трайков, дмн, Ректор на МУ – София, проф. доктор Валентин Игнатов, дм, Ректор на МУ – Варна, проф. доктор Добромир Димитров, дм, Ректор на МУ – Плевен и проф. доктор Мариана Мурджева, дм, Ректор на МУ – Пловдив, разискаха значими за образованието и университетите въпроси.



Ректорите споделиха мнението, че сред тях има равнопоставеност, взаимно почитание и доверие. Те обявиха желанието си да работят дружно, като основат организация, която да показва пред институциите характерните за тези висши учебни заведения ползи и да спомага за вземането на решения, удовлетворяващи университетските потребности на медицинските университети.



На срещата се разгледаха и въпросите за образуване на работни групи за смяна в Единните държавни условия /ЕДИ/ за специалностите в медицинските университети. Проф. Ани Белчева – зам.-ректор по образователна активност при МУ- Пловдив, показа опита на Факултета по дентална медицина и обърна внимание за провокациите, пред които са изправени университетите при тази смяна.

При разискването на взаимните образователни стратегии за бакалаври, магистри и специализанти сред медицинските университети се подчертава нуждата от подготовка и съгласуваност на същите.

Гостите разгледаха просторния Аудиторен комплекс, Медицинския симулационен подготвителен център и Комплекса за транслационна невронаука в МУ-Пловдив.

Работната среща на ректорите на медицинските университети беше демонстрация на положително партньорство и на научен дух в името на положителното бъдеще на университетите и на образованието в България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР