Медицински стратегии могат да бъдат градени само върху сериозни социални

...
Медицински стратегии могат да бъдат градени само върху сериозни социални
Коментари Харесай

Коста Костов: Не бива да сe позволява никаква свобода по отношение на взетите мерки

 Медицински тактики могат да бъдат градени единствено върху съществени обществени ограничения, каквито, съгласно мен, сполучливо се ползват. Това сподели през БНР проф. Коста Костов, координатор на Медицинския експертен съвет (МЕС) към Министерски съвет.

Той уточни, че съгласно МЕС ограниченията са сполучливи, тъй като " не трябва да си разрешаваме никаква независимост във връзка с ограниченията за обществена, физическа изолираност, тъй като другояче бихме позволили епидемията да се разгърне в мащаби, за които здравната ни система не е готова и не може да се оправи ".

" Всички сполучливи страни в битката с епидемията, които минаха преди нас и натрупаха задоволителен опит, съумяха единствено тези, които включиха целия боеприпас от вероятни ограничения. Като стартираме от елементарните хигиенични ограничения и стигнем до тежката физическа изолираност ", изясни професорът.

По думите му това, което се прави като ограничения, е " кривата да бъде огъната като върбова пръчка и да се насочи към по-хоризонтално течение ". Това е добра прогноза, подчертава той.

Проф. Костов изрази очакване да не се даде опция на кривата на заболелите " да скочи с огромна височина ", само че уточни, че всичко зависи от спазването на ограниченията и какъв брой сме дисциплинирани. Той съобщи, че няма нищо по-добро от това Националният действен щаб (НОЩ) да се вслушва в препоръките на МЕС, само че посочи, че задачата им е не да поучават НОЩ, а държавното управление.

Той разяснява и отчета на МЕС, върху който са работили 14 членове на съвета, а са се присъединили и още над 70 медици от цяла България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР