Медицински сестри от Варна подкрепиха днес националният протест пред Министерство

...
Медицински сестри от Варна подкрепиха днес националният протест пред Министерство
Коментари Харесай

Медицински сестри от Варна излязоха на протест - искат достойно заплащане

Медицински сестри от Варна поддържаха през днешния ден националният митинг пред Министерство на здравеопазването. Те се събраха пред двора на болница " Св. Анна " във Варна, с цел да споделят своите проблеми и претенции, предаде  Plovdiv24.bg .

Те обясниха, че заплащането на труда им е обидно и унизително. Според тях е неприемливо една здравна сестра да получава стартово 750 лева заплата, поради тежкият и виновен труд, който поставя.

Медицинските сестри от Варна показаха мнение, че постоянно поради йерархията в гилдията, не срещат нужното почитание и от лекарите, за които работят. 

На митинга през днешния ден бе изразено подозрението, че умишлено се занижава заплащането на труда на медицинските сестри, с цел да работят те не на едно, а на няколко места, като по този метод да компенсират неналичието на фрагменти в опазването на здравето. 

Управителя на здравното заведение доктор Красимир Петров, разяснява следното:

" Всякакъв тип претенции за увеличение на заплащането на медицинските сестри са разумни. На фона на междинните заплати на медицинските сестри в страната, МБАЛ " Св. Анна " не е никога под междинните равнища на възнаграждение на личния състав. Целта на управлението постоянно е била да подтиква чиновниците си с допустимо най-високи спомагателни хонорари. По време на коронавирус, поради по-малката заработка, беше неразрешена всякаква планова активност, и това докара до спад на спомагателното възнаграждение с към 20%. Болницата обаче не е в листата с ниските заплати, прави се всичко допустимо да получават медицинските сестри съответно възнаграждение ", разяснява доктор Красимир Петров. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР