Медицински сестри и здравни работници от цялата страна се събраха

...
Медицински сестри и здравни работници от цялата страна се събраха
Коментари Харесай

Медицински сестри окупираха Министерски съвет, искат реформи


Медицински сестри и здравни служащи от цялата страна се събраха на митинг пред Министерски съвет през днешния ден, съобщи БГНЕС.

Протестиращите опънаха палатка и обявиха, че ще остане там, до момента в който не се срещнат с премиера Бойко Борисов. Готови са да останат на площада и през нощта.

„ Дано да има смелостта да се срещне с едни врякащи дами, които към този момент са овластени и от идната година, дай боже, да сме трънчето в петата на всеки шеф и всеки, които не съблюдава закона. Не знам какъв брой ще сме сполучливи, само че знам, че няма да се откажем ”, закани се здравната сестра Мая Илиева, ръководител на новоучредения Синдикат на медицинските експерти.

„ Протестът не е за заплати, а за промени в системата. Държавата отпусна милиони левове, които не е ясно къде отиват и потъват като в каца без дъно ”, съобщи още Илиева. „ Искаме да сме сигурни, че вярно ще се разпределят. В момента те ще отидат както и преди – при същите хора, които крадяха и до момента. Визирам лечебни заведения, които не съблюдават законодателството. Работи се на 24, 36, 48-часови смени, има хора без здравно обучение. Съгласете се, че това не е промяна ”, сподели тя.

Пред входа на някогашния партиен дом беше опъната палатката, която през последните месеци стоеше закотвена пред Народното събрание, и пред здравното министерство. На нея медиците са сложили настояванията си.

Илиева с отчаяние означи, че постоянно са давали публичност и на пациентите, само че и през днешния ден, както предходните пъти, такива няма да ги поддържат. „ Няма ги, тъй като са обезверени от цялата политическа безнаказаност “, изяснява отсъствието им Илиева.

Медиците демонстрираха фишове, на които написа, че получават 620 лв., а съгласно здравният министър са 950 лева

На въпрос на БГНЕС какво се промени след серията от митинги през последните месеци, Мая Илиева сподели, че са се повишили заплатите с 50-100 лв.. Заради дейната си активност по време на митингите тя беше уволнена. От скоро обаче има нова работа, само че не пожела да каже къде. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР