Медицинската лаборатория е първата в страната, която въведе месечни профилактични

...
Медицинската лаборатория е първата в страната, която въведе месечни профилактични
Коментари Харесай

Лаборатория „ЛИНА” предлага 7 профилактични пакета до края на октомври

Медицинската лаборатория е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента

Профилактичните акции на здравна лаборатория „ ЛИНА ” не престават и през месец октомври. Те важат в независимите ѝ филиали в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол, като за тях авансово записване или направление от доктор НЕ са нужни. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

Профилактични кампании- октомври 2022

Пълно проучване на кръв с 36 индикатора на понижена цена от 60.00 лева на 32.00 лева

То е едно най-предпочитаните  от пациентите и от лекарите, тъй като резултатите дават информация за общото здравословно положение. В него са включени огромен брой разбори: цялостна кръвна картина с 16 показателя; проучвания за бъбреците: урея, креатинин, общ белтък и албумин; проучвания за мастната обмяна: общ холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди; проучвания за черния дроб: общ билирубин, пряк билирубин, АсАТ, АлАТ, алкална фосфатаза (АФ) и гамаглутамилтрансфераза (ГГТ); и електролитите: калий, натрий, хлориди, калций и фосфор. Препоръчително е проучванията да се правят заран на гладно.

Постковид панел на понижена цена от 62.00 лева на 38.00 лева

С тези кръвни проучвания можете да наблюдавате своя оздравителен интервал след преболедуване на COVID-19 и по едно и също време да ревизирате равнищата си на защитни антитела сега, защото в панела е включен пробата SARS-CoV-2 IgG количествен. Другите разбори са: ferritin, D-димер, LDH и С-реактивен протеин, които насочват дали в организма на човек протича инфекциозен развой или нараснало тромбообразуване.

Добре е проучванията да се вършат заран на гладно.

Щитовидна жлеза - хормон по желание от: FT3, FT4 и TSH  всеки на понижена самостоятелна цена от 12.00 лева на 6.00 лева

Пациентите могат да изберат един  или да ги комбинират. Всеки от тези хормони има значимо значение в диагностиката  на болесттите на щитовидната жлеза и следенето на резултата от тяхното лекуване. Препоръчително е анализите да се правят заран на гладно и преди приема на кафе и питиета със наличие на кофеин.

Туморен маркер по желание от: CEA, total PSA, CA 125, CA 15-3, CA 19-9, AFP всеки на понижена самостоятелна цена от 17.00 лева на 11.00 лева

Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират. Ето и значима информация защо дава отговор всеки от тези туморни маркери:

CEA (карцино-ембрионален антиген) се употребява при диагностиката на редица тумори, преди всичко на рака на дебелото черво и ректума. 

Total PSA (простатспецифичен антиген) е единственият туморен маркер, който е приет и се употребява като скринингов маркер за рак на простатната жлеза. 

CA 125 е маркер за диагностика и надзор на лекуването на рак на яйчника. 

CA 15-3 е маркер за надзор на лекуването на рак на млечните жлези и при следене за рецидиви на болестта при в началото високи равнища на маркера.

CA 19-9 е раков антиген, който се покачва при съвсем всички пациенти с тумори на стомашно-чревния тракт - рак на панкреаса, дебело черво, злобен мехур. 

AFP (Алфа фетопротеин) маркерът се употребява при диагностика на първоначални тумори на черния дроб, също по този начин при разкриване на метастази от други карциноми в черния дроб.

Изследванията на туморни маркери са ориентирани най-вече към пациенти, които имат открито онкологично заболяване и подлежат на постоянно следене. Повечето от тези маркери са характерни за съответен орган, само че също по този начин е допустимо да се покачат и при съществуване на туморен развой с друга локализация, както и доста от тях могат да се покачат неспецифично при процеси, които не са с туморен генезис, най-често възпалителни промени на съответния орган. Затова е добре резултатите да бъдат съветвани с доктор и интерпретирани съгласно съответното положение на пациента и в композиция с други лабораторни или образни проучвания.

Пакет репродуктивни хормони на понижена цена от 56.00 лева на 39.00 лева

Той включва: LH, FSH, Estradiol и Prolactin и е подобаващ при проблеми с менструалния цикъл или фертилитета. Препоръчително е LH, FSH и Estradiol да се изследват от 3-ти до 5-ти ден от менструалния цикъл или по прекоръка на наблюдаващия доктор. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Пакет за полово трансмисивни болести на понижена цена от 75.00 лева на 58.00 лева

Специална композиция  изследвания за главните болести, излъчени по кръвен и сексуален път: HbsAg (Австралийски антиген), HIV, HCV (Хепатит C), Chlamydia trachomatis IgM и Chlamydia trachomatis IgG. Този пакет е подобаващ за хора на хемодиализа, пациенти, на които се постановат чести кръвопреливания, работещи с кръв и кръвни артикули. Профилактичната акция е подобаваща и за хора, които постоянно сменят половия си сътрудник. За проучванията се взема кръвна проба.

Предразположение към тромбоза-разширен пакет на понижена цена от 175.00 лева на 145.00 лева

Изследване на най-важните генетични разновидности, които имат отношение най-вече към нараснала съсирваемост на кръвта, само че също по този начин и на някои разновидности, свързани с понижена податливост за формиране на тромби и имащи протективен резултат против тромботични произшествия. Пакетът включва: разновидност в ген за Prothrombin G20210A, разновидност в ген за Фактор V Leiden, алелна специфика на PAI - 1 4G/5G, мутация-MTHFR C677T, разновидност MTHFR A1298C, фактор XIII (F XIII) G103T, фактор VII (проконвертин ) G10976 A, FGB (фибриноген) G455A, ITGA2 ( интегрин а2) C807T, INTGB3 ( интегрин b3) T1565C.

Подходящ е за пациенти, които са имали тромботични произшествия преди 50-годишна възраст или задръстване на необикновени места като чревните, мозъчните или чернодробните вени. Също и при повтарящи се тромбози, фамилна анамнеза за тромбоза, без значение от възрастта, спонтанни аборти, солидни хирургични интервенции, дълготрайно обездвижване, предварителна защита на тромботични затруднения при пациенти с малигнени процеси.

Резултатът оказва помощ за оценка на риска и генетичната предразположеност към инфаркт на миокарда, инсулт, тромбоемболии и както към този момент споменахме - спонтанни аборти. Това дава опция да се организира нужната профилактика при рисковите групи пациенти.

Резултатите от проучването би трябвало да се интерпретират наложително от доктор - експерт, взаимно с други генетични, анамнестични, клинични и лабораторни данни.

За проучването се взема венозна кръв с антикоагулант ЕДТА, не е нужна специфична подготовка, а резултатите са подготвени в границите на 3 рабoтни дни. 

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР