Медицинската камара в Истанбул информира обществеността за актуалната ситуация в

...
Медицинската камара в Истанбул информира обществеността за актуалната ситуация в
Коментари Харесай

10 пъти се увеличиха случаите на COVID-19 в Истанбул за 6 се...

Медицинската камара в Истанбул осведоми обществеността за настоящата обстановка в града на фона на пандемията COVID-19.

Осман Кючукосманоглу, общоприет секретар на камарата, сподели: " Броят на случаите на 100 хиляди души се е нараснал от 111 при започване на март, до 591 през предходната седмица. Този брой е над междинното за Турция, което прави Истанбул градът с най-голям брой случаи след черноморския гр. Самсун.

" Броят на случаите се е нараснал десетократно за шест седмици. Този растеж демонстрира, че практиката на " последователно нормализиране " е приключила с крах. "


Случаите на COVID-19 в Турция през вчерашния ден доближиха следващия рекорден брой от началото на пандемията - 49 584 души.

Ежедневните инфекции в страната са се удвоили за две седмици и не престават да нарастват всекидневно, в резултат на което Турция към този момент оглавява европейските страни по ежедневни инфекции и се подрежда на четвърто място в света след Индия, Бразилия и Съединени американски щати съгласно данни, предоставени от Worldometer.

Съобщава се за 211, най-голям брой смъртни случаи от няколко месеца насам. Общият брой на починалите досега доближи 32 667 души по публични данни.

Турция е на едно от водещите места в Европа и по % направени ваксини. Вече 10,35 милиона души са получили първа доза ваксина, до момента в който на 7,33 милиона души са приложени по две дози, което е 9 на 100 от популацията съгласно данни на здравното министерство.

Макар вероятностите да наподобяват ужасни, като се има поради непрекъснатото повишаване на ежедневните случаи, цифрите демонстрират, че в този момент има по-малко интубирани пациенти с COVID-19 в Турция.


Здравният министър Фахретин Коджа неотдавна разгласи, че хората на възраст 65 и повече години съставляват едвам 11,3% от всички случаи. Той добави, че възрастните жители към този момент са имунизирани и са по-малко мобилни. " Хората с висока подвижност имат по-висок риск от зараза. Сега дейните случаи на COVID-19 са по-разпространени измежду младото потомство ", написа той в Туитър.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР