Медици от Пирогов излязоха на пореден протест с искането за оставката

...
Медици от Пирогов излязоха на пореден протест с искането за оставката
Коментари Харесай

Медиците от `Пирогов` излязоха на протест, въпреки примирието с МЗ |

Медици от " Пирогов " излязоха на пореден протест с настояването за оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, макар оповестеното помирение. Протестът довечера е пред постройката на президентството.

Конфликтът избухна след инспекция на НЗОК, при която бяха открити нарушавания за над 1 млн. лева Здравният министър уволни шефа на на " Пирогов " проф. Асен Балтов и назначи ново управление. От болничното заведение оспориха констатациите, само че Кацаров поддържа мнението на касата и съобщи, че самият той е бил един от пациентите с подправена хоспитализация. 

По-рано през днешния ден медиците оповестиха, че стопират утринните митинги, тъй като " ". Решението беше взето след вчерашната среща в Министерството на здравеопазването, след която беше подписана, с която се удостоверява доверието към работещите в болничното заведение. На срещата беше взето и решението за проверка на инспекцията на НЗОК.

Тази вечер обаче медиците се върнаха на площада и обявиха, че търсят отговорност от президента Румен Радев, тъй като той е избрал състава на служебния кабинет. 

Медиците от незабавната болница носеха плакати с надписи  " Пирогов не точи касата " и " Пирогов не е систематичен проблем ". Те упорстват и за оставка  на шефа на НЗОК Петко Салчев. Протестът е и в поддръжка на към този момент някогашният шеф на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Освен митинга на медиците, пред постройката на президентството се организира и митинг за оставката на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР