Медик от Спешен център – Дупница е заплашен с нож,

...
Медик от Спешен център – Дупница е заплашен с нож,
Коментари Харесай

Пациент заплаши с нож лекар от Спешна помощ в Дупница

Медик от Спешен център – Дупница е застрашен с нож, откакто е извикан на адрес в село Яхиново, съобщи "Струма ".
На тел. 112 е постъпил сигнал в Спешния център за мъж със срязана китка на едната ръка в дупнишкото с. Яхиново. Дежурният доктор в Спешен център доктор Янис Янков отишъл на подадения адрес в селото, само че потърпевшият мъж го посрещнал с нож в ръка и закани, тъй като бил просрочен.
“Колегата е бил застрашен с нож от пациента, който бил с 4-см рана на китката на едната ръка. Наложило се да се търси подпомагане от полицията, с цел да озапти пациента. Често се случва да се забавят адресите, подадени от тел. 112, сподели доктор Бойко Полянов, шеф на Спешен център – Дупница.
Нуждаещите се от помощ звънят на тел. 112 в София, оттова адресът се подава в Кюстендил и едвам тогава идва при нас в Дупница. Имало е случаи, когато са ми звънели на персоналния телефон за тежко болен. Отивам, проверявам пациента и се връщам в Спешен център, и чак тогава от тел. 112 се обаждат да подадат адреса. Обидно е лекарите да са подложени на тормоз и закани. Пациентът е закаран в частната болница, където е зашита раната на ръката му. Ежедневие е в Спешен център да идват пияни и дрогирани хора, които псуват и се заканват вербално на сътрудниците, само че те са длъжни да ги прегледат и лекуват. Ако откажат, ще носят наказателна отговорност, в случай че нещо се случи с пациента”, съобщи доктор Полянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР