Медиите, особено в Русия, разказват за това как руският президент

...
Медиите, особено в Русия, разказват за това как руският президент
Коментари Харесай

Медия направи обзор: Кои руски земи раздадоха Путин и Медведев на съседи

Медиите, изключително в Русия, описват за това по какъв начин съветският президент Владимир Путин върна на Русия, само че не разкриват кои територии президентът е раздал на съседите на страната. Подробно изложение прави каналът " Юга-берега " в Yandex Zen.
На 20 май, 2005 година Путин подписва контракт с Китай, съгласно който остров Тарабаров и част от острова Большой Усурийски стават притежание на Поднебесната империя. Така Русия се лишава от 337 квадратни километра земя с величина на приблизително огромен град и региона му.
 Зеленски разгласи проект за деокупация на Крим Зеленски разгласи проект за деокупация на Крим
Във връзка с годишнината от референдума за присъединението на Крим към Русия президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Киев...
През 2010 година Медведев дава на Норвегия към 175 000 километра от акваторията на Баренцово море. Територия, равна на 6 Кримски полуострова. Три години по-късно норвежки геолози откриват находища от 2 милиарда барела петрол в този регион.
През 2011 година Владимир Путин подарява на Азербайджан две планински дагестански села – Храх-Уба и Урян-Уба, дружно с хората, къщите и близките пасища. Въпреки непрекъснатите разногласия и войни за територия в района, тъкмо тези две села в никакъв случай не са били обект на спор. След две години Азербайджан получава още 3 000 декара земя в същия регион.
През 2017 година Казахстан получава парче от Новосибирска област. Путин подарява езерото Сладкое, което до този миг е било на половина съветско. Властта изяснява дейностите си с това, че езерото е станало доста плитко и се трансформирало в тресавище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР