Медът и медните изделия ще са акцентът на третото издание

...
Медът и медните изделия ще са акцентът на третото издание
Коментари Харесай

Медът ще е акцент на фермерския пазар тази сряда

Медът и медните произведения ще са акцентът на третото издание на седмичния фермерски фестивал " От нашата плантация – с обич за вас! " пред Министерството на земеделието, храните и горите тази сряда, 12 юли.

Биопчеларят Цвятко Начев от Калофер ще прави специфични демонстрации: разпечатване на пити и вадене на био мед. Всеки, който желае, може да опита да отвори пчелните килийки, да подреди питите в центрофугата и персонално да извади мед. И да си купи прясно изваден биологичен мед.
Пчелинът му стопанисва 200 кошера, пчелите събират мед от акация, липа и цветя и билки: лавандула, къпина, шипка, подбел, дива коприва.


От 10,30 до 18,30 часа всяка сряда до края на октомври пред Министерството на земеделието, храните и горите се оферират директно от производителите им фермерски храни: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки и подправки.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредбата за преправка във фермата и директни продажби. Столичани познават множеството от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София.

Проектът " Седмичен фестивал " От нашата плантация - с обич за Вас " се извършва с финансовата поддръжка на Столична община, Програма Европа 2017 от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и в партньорство с регион " Средец " на Столична община и Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР