Медът е естествена храна с множество лечебни свойства за организма.Различните ...

Медът е естествена храна с множество лечебни свойства за организма.Различните

За чудните лечебни свойства на ментовия мед и как да си го приготвим вкъщи

Медът е естествена храна с голям брой лечебни свойства за организма.Различните типове се употребяват за разнообразни заболявания или превантивно, a лечебните качества на меда идват от съответното растение, от което е изработен.

Сред благосъстоянието на сортовемедедин остава най-малко прочут- ментовият мед , научихме от.Получаването на чист ментов мед е рядко събитие, само че като подобен се отбелязва продуктът, съдържащ и прашец отмента.

Различава се от останалитевидове по ментоловия усет и мирис и по-хладният и ободрителен мирис, който оставя. Със сгъстяването цветът му се трансформира от кехлибарен до жълт.
 Кои здравословни казуси може да излекувате с мед и канела  Кои здравословни казуси може да излекувате с мед и канела  Кои здравословни казуси може да излекувате с мед и канела  Кои здравословни казуси може да излекувате с мед и канела
Комбинацията отлечебните свойства на меда и на ментатаго вършат доста по-мощна лечебна храна. Той е високо ефикасен при казуси с чревния тракт, усъвършенства работата на жлъчката, укрепва кръвоносните съдове, намалява холестерола. Може да бъдеантистрес хранаи да усъвършенства съня. Профилактичните му свойства при простуди иболно гърлосе схващат от единствено себе си.

Препоръчваме директната приложимост на чаена лъжичка мед, защотопо този начинсе усвоява най-дейно. Може да се добави в чая дружно с парче лимон, в чаша спрясно или кисело мляко. Можем да си приготвим доста разнообразни лекове, като го смесим счервено цвеклоиличубрицаилибадеми,орехи,лимон,канелаили листа отздравец.
 Ползите на мурсалския чай за организма  Ползите на мурсалския чай за организма  Ползите на мурсалския чай за организма  Ползите на мурсалския чай за организма
За да си го приготвим у дома,необходими са ни чист свеж мед и стръкчета мента:

Източник: edna.bg