Мечтата за победа и покоряване на нови върхове на европейското

...
Мечтата за победа и покоряване на нови върхове на европейското
Коментари Харесай

Алекс Грозданов: Искам денят да завърши с победа

Мечтата за победа и подчинение на нови върхове на европейското състезание по волейбол са в основата на положителната игра на Алекс Грозданов. Националът прави ужасно показване в мачовете в Острава и се надява, че стабилната му игра ще помогне и за победа против Германия на осминафиналите.

Мачът е през днешния ден (12 септември) и може да го гледате директно по RING и на btvnovinite.bg от 20:00 ч. Студиото стартира 15 минути по-рано.

" Искам денят, без значение по какъв начин стартира, да приключи с победа. Трябва да се концентрираме малко повече. Имаше доста такива спадове. Това се вижда освен в нашия тим. На цялото европейско има такива геймове, в които единият тим печели на 10 точки, а по-късно губи. Концентрация би трябвало. Трябва да се съберем, тъй като е значим мач ", съобщи Грозданов.

Снимка: CEV

Неговият сервис е едно от оръжията на " лъвовете ", които записаха 3 победи и 2 загуби в груповата фаза на шампионата.

" Все още работя по сервиса. Това е нов детайл за мен. Нормално е да има известна доза нерви. Но по-добре на подготовка, в сравнение с мач. В последните 4 години се пробвах последователно да трансформира сервиса. В края на този сезон в Италия получих тази опция и работих много, оставах доста време след подготовка. Тактиката ни е мощен сервис, който би трябвало да изкара съперника от мрежата. Това е най-важното. От там потегля цялата игра ", сподели волейболистът, който от години играе в Италия.

Снимка: CEV

Именно наученото там му дава убеденост в мачовете с отбора на България.

" За мен националният тим е чест и наслаждение. Надявам се да събудим същия пламък и в децата. На мен ми е фантазия и се боря за нея. Много е значимо през годината да се работи старателно и да има неизменност. В България шампионата не е на такова равнище като в Италия и сигурно това е основно ", безапелационен е Грозданов.

Снимка: CEV

Гледайте мача България-Германия директно по RING от 20:00 ч., както и на уеб страницата btvnovinite.bg. Коментарното ни студио стартира 15 минути преди срещата!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР