Мечета-тийнейджъри отново започнаха да обикалят в близост до селата в

...
Мечета-тийнейджъри отново започнаха да обикалят в близост до селата в
Коментари Харесай

Мечета-тийнейджъри отново обикалят около родопски села

Мечета-тийнейджъри още веднъж започнаха да обикалят наоколо до селата в Родопите . Само преди няколко часа три мечета изненадали жителите на доспатските села Бръщен и Црънча , като се появили наоколо до пътя в правата Владово дере - Барутин .

Те надничали от реката наоколо до беседка, като на появяването им станал очевидец и Велин Метов от Бръщен, който съумял да ги снима с телефона си. Две от мечетата били наоколо до пътното платно, а третото било в реката. Предполага се, че майката е пресякла коритото на реката и те останали долу . Мечетата гледали любопитно , като очевидно били много дребни.

„ Не изпитах боязън, те са доста дребни. Двете гледаха от близко, а другото бе в ниското “, описа 20-годишният Велин, който работи в Англия. С него били още трима негови другари, като с единия заедно си изкарват прехраната зад граница, а другите двама са към момента възпитаници.

Подаден е сигнал на тел. 112, на място пристигнали пожарникари, които потърсили за подпомагане  Групата за бързо реагиране към Регионалната ревизия по околна среда и водите-Смолян , която също е отишла да огледа региона.

„ На това място съвсем всяка година хора виждат мечки “, споделя още Метов след нетрадиционната среща с мечетата-тийнейджъри. Преди години на сходни срещи ставаха очевидци и жителите на девинското село Грохотно , като някои от тях също съумяха да снимат дребни мечета.

Специалисти предлагат при сходни инцидентни срещи хората да отбягват да се задържат наоколо до мечетата , защото вероятността да бъдат потърсени от майката е огромна , която, в устрема си да ги опази, може и да нападне човек.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР